реклама партнерів:
Головна » 2017 » Липень » 20 » Найбільше вакансій у службі зайнятості Чернігова, Прилуцького, Ніжинського та Бахмацького районів
14:53
Найбільше вакансій у службі зайнятості Чернігова, Прилуцького, Ніжинського та Бахмацького районів
Найбільше вакансій у службі зайнятості Чернігова, Прилуцького, Ніжинського та Бахмацького районів Кількість вакансій стабільно зростає. Так, протягом І півріччя 2017 року в базі даних обласної служби зайнятості їх налічувалося 15,5 тис., а це на 9% більше, ніж за відповідний період минулого року. Найбільше вільних робочих місць було в Чернігові – 4,2 тис., Прилуцькому – 2 тис., Ніжинському – 1,6 тис. та Бахмацькому районах – 0,8. Про це повідомив заступник директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергій Роговець.
Переважна більшість із зареєстрованих у службі зайнятості вакансій, а це 9,2 тис., пропонували мінімальну заробітну плату, 5,7 тис. - від мінімальної до середньої регіону. Вакансій, заробітна плата на яких перевищувала середню, налічувалося понад 600, а тих, на яких обіцяли платити менше мінімалки через скорочений робочий режим, - майже 900.
Традиційно високим на Чернігівщині є попит на представників робітничих професій. Протягом І півріччя 2017 року роботодавці активно шукали водіїв, продавців, трактористів, слюсарів, кухарів, електромонтерів, електрогазозварників, а також підсобних робітників, охоронників, вантажників, прибиральників. Крім того, затребуваними на ринку праці області є бухгалтери та медичні працівники.
Загалом з початку року до центрів зайнятості області за допомогою в підборі кадрів звернулися майже 4 тис. роботодавців, що на 7% більше минулорічного показника. З них 90% завдяки професійному відбору отримали бажаних працівників. Відтак службою зайнятості укомплектовано 85% вільних робочих місць із зареєстрованих.
«На 1 липня цього року актуальними були 1,1 тис. вакансій, на кожну з яких претендувало 11 безробітних», - сказав Сергій Роговець.

Валентина Федусь



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 663 | Теги: служба зайнятості, вакансії | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar