реклама партнерів:
Головна » 2019 » Вересень » 21 » Нардеп Антон Поляков проголосував «проти» закону про кешбек та касові апарати
12:14
Нардеп Антон Поляков проголосував «проти» закону про кешбек та касові апарати
Нардеп Антон Поляков проголосував «проти» закону про кешбек та касові апарати 20 вересня Верховна Рада прийняла проект Закону про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг (№1053-1) - у другому читанні та в цілому. Результати голосування: «за»: 237, «проти»: 18, «утрималися»: 55, не голосували: 83. Всього: 393 депутатів.

Фракція політичної партії "СЛУГА НАРОДУ": кількість депутатів: 251.
За: 235, проти: 1, утрималися: 2, не голосували: 5, відсутні: 8.
Єдиний хто голосував «проти» згаданого закону чернігівець Антон Поляков, обраний по 206 виборчому округу.
Підприємець Ірина Березинець написала на сторінці facebook: «Дякую Антон Поляков за позицію підтримки мікро бізнесу та відстоювання людей при прийнятті 1053-1 та 1073. Антон єдиний народний депутат від Слуги Народу який вносив правки та проголосував проти цих ганебних законів».
Народний депутат Антон Поляков, пише сайт sud, «ділився у соцмережах думкою, що при розгляді поправок Комітетом за 20 хвилин вирішувалося питання мільйону самозайнятих осіб — фізичних осіб — підприємців. Обурення депутата викликало відхилення Комітетом тих правок, які він вносив, а також залишення у законопроектах кешбеку».

«Насправді те, що зараз прийняла Верховна Рада, не є чимось новим, — прокоментував свою думку голова Союзу захисту підприємців Сергій Доротич. — Ці ідеї виникли ще за часів Азарова, але тоді підприємницький Майдан не дав їх втілити у життя. 2015 року, за Порошенка, теж намагалися прийняти схожі норми, але ми якось відбились. А зараз усе це намагаються прийняти, причому в жорсткішому варіанті… До влади прийшов президент, якого підтримував малий та середній бізнес. Так би мовити, свій хлопець. І підприємці поки що не усвідомили, що відбувається. На протести зараз готові вийти одиниці. Але якщо ці зміни до законів пройдуть у такому вигляді друге читання і з 1 січня їх почнуть застосовувати, тоді вже підприємці будуть шоковані.
Річ же не у ціні тих касових апаратів чи РРО, а в їх адмініструванні, обслуговуванні. Що більше адміністрування, то більша ймовірність помилки. Отже, штрафів. А штрафи теж пропонують збільшити. Кажуть, не обов’язково купувати касовий апарат — його може замінити спеціальне програмне забезпечення навіть на смартфоні. Але при цьому приймають норму, яка зобов’язує друкувати чеки. Тобто ти маєш купити принтер і друкувати ті чеки на аркушах А4. А не видаси чек — клієнт на тебе по-скаржиться. Уявіть, ви продаєте сувенірне горнятко за 500 гривень. Приходить покупець, торгується. Ви спускаєте ціну і віддаєте за 300 грн. І в чеку вибито — 300 грн. А потім він іде у податкову і скаржиться, що ви продали горнятко за 500 грн, а оформили як за 300. І покупець собі повертає вартість покупки, а ви ще й штраф платите».



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 3504 | Теги: Касові апарати, підприємці, законодавство, Антон Поляков | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar