реклама партнерів:
Головна » 2017 » Липень » 26 » Народні депутати відвідали чернігівське прикордоння
15:28
Народні депутати відвідали чернігівське прикордоння
Народні депутати відвідали чернігівське прикордоння 24 липня Чернігівщину відвідала група народних депутатів України. Сергій Шахов, Сергій Рудик, Олександр Кодола та Максим Микитась разом із головою Чернігівської ОДА Валерієм Кулічем оглянули стан облаштування українсько-російського кордону та поспілкувалися із прикордонниками-захисниками України.

На власні очі оцінити стан справ на кордоні, скласти об’єктивне про нього враження та у живому діалозі з фахівцями-прикордонниками, місцевою владою і громадами визначити коло проблемних питань, щоб спільно напрацювати механізми їх розв’язання – такою, узагальнено, є мета ініційованого народним депутатом України Сергієм Рудиком туру вздовж державного кордону з країною-агресором. За час депутатських «канікул» нардеп планує проїхати вздовж усього кордону й запрошує до цього інших парламентарів.

Сеньківка – міжнародний пункт пропуску на кордоні трьох держав – України, Республіки Білорусь і Російської Федерації – стала першим пунктом маршруту. У цьому візиті до нардепа-мажоритарника, обраного на Черкащині, долучилися й інші його колеги – Сергій Шахов, обраний на Луганщині, та представники Чернігівщини – Максим Микитась і Олександр Кодола. До ініціативи, звісно, долучився і голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч.

«У ході нашого з народними депутатами спілкування вдалося досягнути не тільки принципового порозуміння у питаннях посилення уваги до проблематики кордону і прикордоння, а й виокремити конкретні завдання. Зокрема, щодо демаркації кордонів: для її проведення необхідно переоформити близько трьохсот гектарів земель, якими має проходити кордон, але які зараз є приватною власністю громадян. Порозуміння із власниками є, але сама процедура заміни, яка гальмує процес, може бути спрощена й пришвидшена депутатами. Також щодо інформаційної безпеки: майже сто тисяч жителів прикордонних районів Чернігівщини не мають доступу до ефірного українського телебачення. Розв’язанню проблеми також можуть бути корисні зусилля народних депутатів», – зазначив Валерій Куліч, спілкуючись із пресою в ході відвідин міжнародного пункту пропуску «Сеньківка».

Упродовж дня учасники групи візиту ознайомилися з порядком організації служби посилених прикордонних нарядів, зі станом інженерного облаштування державного кордону, технічними та іншими засобами, які використовуються для здійснення прикордонного контролю та охорони державного кордону. Зокрема, реалізованими у рамках проекту «Європейський вал».

Крім того, вже після відвідин режимних об’єктів і територій голова Чернігівської ОДА разом із народними депутатами Сергієм Шаховим та Сергієм Рудиком провели публічну зустріч із громадянами у місті Городня. Найзапитуванішими темами розмови виявилися ті, що стосувалася розвитку інфраструктури, оптимізації системи освітніх закладів, медичної та адміністративно-територіальної реформ, реалізації об’єднаними територіальними громадами новонабутих повноважень, пенсійного законодавства тощо. Щодо деяких питань учасники зустрічі домовилися про їх подальше спільне опрацювання. Гості Чернігівщини – нардепи-мажоритарники з інших областей України – подякували городнянцям та всім жителям області за активність і працю, результати якої були помічені ними під час візиту, й закликали до налагодження співпраці.

«Відтепер можемо вважати, що у стінах парламенту додалося ще, як мінімум, двоє лобістів інтересів Чернігівщини», – резюмував голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

За інформацією прес-служи облдержадміністрації.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 735 | Теги: Чернігівщина, Кордон, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar