реклама партнерів:
Головна » 2018 » Січень » 22 » Ніжинці утворили «Живий ланцюг» на честь Дня Соборності України
15:28
Ніжинці утворили «Живий ланцюг» на честь Дня Соборності України
Ніжинці утворили «Живий ланцюг» на честь Дня Соборності України 22 січня, Ніжин відзначив День Соборності України у незвичайний, але вже традиційний спосіб – живим ланцюгом містяни пройшли від пам’ятного знаку «Герої не вмирають» до пам’ятнику Тарасу Шевченку.

Дійство визначного свята для всієї України почалось біля пам’ятного знаку на честь Небесної Сотні, де керівництво міста та району поклали квіти та вшанували пам’ять загиблих за свободу країни. Далі колона під супровід кількаметрового жовто-блакитного стягу, вздовж «живого ланцюга», утвореного працівниками міськвиконкому і комунальних підпримств, учнями, студентами та викладачами навчальних закладів Ніжина, попрямувала до пам’ятника Тараса Шевченка.

Зі словами вітання до присутніх звернувся ректор НДУ ім. М. Гоголя Олександр Самойленко та ніжинські студенти. Вони нагадали, що Соборність – це символ. Символ боротьби за волю, порозуміння між людьми, і часточка надії і віри в майбутнє нашої великої родини, що зветься Україною.

Присутні вшанували пам’ять тих, хто боровся за незалежність України. Хвилиною мовчання згадали тих, хто загинув у зоні АТО та поклали квіти до підніжжя пам’ятника Великому Кобзарю.

Нагадаємо, що День Соборності України відзначається офіційно з 1999 року на честь проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Джерело: Нежатин











Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1114 | Теги: Ніжин, день Соборності України | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar