реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 17 » Ніжинські правоохоронці затримали викрадачів сільгосптехніки
18:24
Ніжинські правоохоронці затримали викрадачів сільгосптехніки
Ніжинські правоохоронці затримали викрадачів сільгосптехніки Оперативники карного розшуку Ніжинського міськвідділу УМВС в Чернігівській області затримали двох жителів Київщини, які в одному з сільгосптовариств району викрали техніки більш ніж на 750 тисяч гривень, повідомляє прес-служба УМВС України в Чернігівській області

Навесні підозрювані розукомплектували кілька одиниць сільгосптехніки, а влітку, пошкодивши стіну ангару, незаконно заволоділи трактором МТЗ та навісним обладнанням до нього, чим завдали господарству збитків більш ніж на 750 тисяч гривень.

Трактор, про зникнення якого у червні цього року повідомив до чергової частини Ніжинського міськвідділу міліції голова сільради, перебував у розшуку недовго. Одразу ж після реєстрації заяви про крадіжку на його пошуки був орієнтований не тільки особовий склад міськвідділу, а й громадськість та наряди ДАІ, а також інші райвідділи міліції на території Чернігівської та сусідніх областей.

Правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення місця перебування транспортного засобу та осіб, причетних до його викрадення. Опитування громадян та визначення можливих напрямків руху трактора вивели оперативників далеко за межі Ніжинського району, де його і було знайдено.

Крадій залишив розукомплектований трактор поблизу села Петрівське Броварського району Київської області. Правоохоронці швидко встановили особу одного із зловмисників — 25-річного мешканця Броварського району Київської області.

Незаконне заволодіння трактором зловмисник скоїв разом зі своїм знайомим 1992 року народження, який раніше вже мав конфлікт із законом. Підозрюваний розповів, що неодноразово у особистих справах бував у селі на Чернігівщині, тож добре орієнтувався на місцевості.

Навесні разом з подільником він на території сільгосптовариства розукомплектував один з тракторів, а влітку наважився викрасти його, прихопивши зрошувач та інше обладнання.

В подальшому була встановлена особа перекупника краденого майна. В ході проведення санкціонованого обшуку вилучена значна кількість майна, що свідчить про серійний характер злочинної діяльності кримінального дуету.

Транспортний засіб та комплектуючі до нього знаходяться на майданчику для тимчасового збереження вилучених транспортних засобів Ніжинського міськвідділу міліції. Слідчим відділом Ніжинського МВ відкрито кримінальні провадження за ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) та ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Відносно підозрюваних обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне їм загрожує ув'язнення до 8 років.
Зловмисники перевіряються на причетність до аналогічних злочинів на території області.



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1095 | Теги: міліція, Кримінал, Ніжин | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar