реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 4 » Озеро Святе хочуть розчистити, бо звідти зникла вода. Відео
21:51
Озеро Святе хочуть розчистити, бо звідти зникла вода. Відео
Озеро Святе хочуть розчистити, бо звідти зникла вода. Відео Озеро Святе розташоване у надзвичайно красивому місці - поряд сосновий ліс, тихо і затишно. Ще кілька років тому тут бавилися діти, відпочивали дорослі.
Відновити озеро взялися місцеві мешканці й громадські активісти. Мітингували під стінами міської ради, приходили на сесії. Нарешті гроші на відновлення виділили, більше 150 тисяч гривень комунальник можуть використати на реконструкцію Святого.
Громадськість, депутати, науковці, комунальники – усі разом вирішували, як і на що витратити виділені гроші, бо до відновлення робіт ще треба кілька проектів і дозволів – місце історичне.

Депутати наполягають розпочати роботи вже зараз, мабуть, щоб встигнути до виборів. Пропонують спочатку почистити зелені насадження. Комунальники за те, аби усе добре дослідити, з’ясувати чим живиться озеро і скільки треба копати, щоб дістатися до ґрунтових вод. А от екологи та біологи запевняють кілька сотень років тому це могло бути не озеро, а затока Десни. Через надмірну засуху обміліла Десна – висохло і озеро. Біологи забороняють втручатися у природні явища, запевняють, озеро зникає, бо занадто старе.

Та відновлювати озеро Святе в Чернігові таки збираються. Намагатимуться залучити максимум спеціалістів і використати мінімум грошей на дослідження.

Сюжет телеканалу «Дитинець»
Сайт gorod.cn.ua






Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1196 | Теги: озеро Святе, Чернігів, екологи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar