реклама партнерів:
Головна » 2019 » Вересень » 20 » Папороть розквітла: збірку творів учасників літературної школи представили в Чернігові
13:42
Папороть розквітла: збірку творів учасників літературної школи представили в Чернігові
Папороть розквітла: збірку творів учасників літературної школи представили в Чернігові 19 вересня у музеї М. Коцюбинського відбулася презентація антології прози та поезії «Цвіт папороті». До збірки увійшли твори учнів та викладачів однойменної літературної школи, яка проходила в Чернігові з 1 по 8 липня 2019 року. Проєкт було реалізовано за підтримки Українського культурного фонду.
Поряд із творами письменників-початківців у книзі вміщені твори знаних письменників і поетів, які були викладачами школи (Галина Пагутяк. Ірина Старовойт, Володимир Даниленко, Валентина Мастєрова, Ганна Арсенич-Баран).
Літня літературна школа «Цвіт папороті» – унікальний для нашого міста проєкт, який дозволив молодим поетам та письменникам вчитися у метрів української літератури. Протягом тижня учасники школи слухали лекції, виконували практичні завдання, відвідували творчі пленери (зокрема, надихалися на творчість у мальовничому Седневі та у музеї О. Довженка в Сосниці).
Для багатьох учасників школи публікація в антології стала першою в їхньому творчому житті.
Загалом до збірки увійшло близько трьох десятків поетичних та прозових творів, дія частини з них відбувається в Чернігові.
«Я мріяла про те, щоб з’явилося трохи більше літературних творів, присвячених нашому місту, в будь-якому жанрі», – говорить координатор літературної школи «Цвіт папороті», директор Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи Людмила Зіневич.
З цієї осені літературна школа діятиме при бібліотеці ім. М. Коцюбинського на постійній основі.
Примірники антології «Цвіт папороті» будуть безкоштовно розповсюджені по бібліотеках та навчальних закладах міста й області.

Олена Терещенко, Чернігів.









Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 582 | Теги: література, Чернігів, цвіт папороті, Людмила Зіневич | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar