реклама партнерів:
Головна » 2016 » Квітень » 12 » Поліція розшукує шахрайок, які проводять "грошову реформу"
22:07
Поліція розшукує шахрайок, які проводять "грошову реформу"
Поліція розшукує шахрайок, які проводять Представившись працівниками служби соціального захисту, пройдисвіти видурили у місцевої жителька майже 60 тисяч гривень.

10 квітня до Ріпкинського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області звернулася 78-річна жителька одного з сіл району, яка повідомила, що постраждала від шахрайських дій двох невідомих жінок.

За словами потерпілої, вдень до її господарства прийшли дві незнайомки та представилися працівницями служби соціального захисту населення. Одна з візитерок навіть пред’явила якийсь папірець, зовні схожий на посвідчення, вочевидь, підроблене й на вигадане прізвище.

Незвані гості переконливо заявили літній господарці, що в Україні триває обмін грошей, і вони відвідують всіх соціально незахищених громадян та надають допомогу в обміні, щоб люди не втратили свої заощадження. Незнайомки наполегливо запропонували своїй жертві не баритися та виконати всі формальності.

Давня казка про фейковий «обмін грошей» і цього разу безвідмовно спрацювала. Старенька слухняно пред’явила шахрайкам свої заощадження — 59 тисяч гривень. Зловмисниці розіграли цілу виставу: перерахували гривні та акуратно їх запакували, пояснивши, що пакунок має зберігатися до приходу листоноші. Вона, мовляв, прийме ці «застарілі» купюри, а натомість доставить «правильні», нового зразка. Самі ж фальшиві соціальні працівниці після цього пішли від жертви нібито з порожніми руками.

За деякий час цікавість взяла гору. Літня жінка вирішила ще раз розглянути свої гроші та самостійно зрозуміти, що з ними не так. Та коли відкрила пакунок, то виявила в ньому 14 паперових згортків з нарізаним папером — так звані «ляльки». Момент підміни грошей на папір вона не помітила. Лише тоді потерпіла звернулася до поліції із заявою про злочин.

Подібні дії зловмисниць кваліфікуються за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому), яка передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Тривають розшукові та слідчі дії.

За інформацією сектору комунікації Головного управління
Національної поліції в Чернігівській області




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 932 | Теги: Чернігівщина, Кримінал, шахраї | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar