реклама партнерів:
Головна » 2017 » Серпень » 4 » Проблему вартості проїзду в тролейбусах винесли на громадське обговорення
15:02
Проблему вартості проїзду в тролейбусах винесли на громадське обговорення
Проблему вартості проїзду в тролейбусах винесли на громадське обговорення Представники міської влади та тролейбусного управління підкреслюють, що рішення з цього питання прийматиме виконком міськради, а метою обговорення фактично було проінформувати населення про причини підвищення. Але учасники заходу від громадськості висловилися проти підвищення тарифу.

Зараз проїзд на тролейбусі в Чернігові коштує 2 гривні. З вересня перевізники і міська влада пропонують підвищити вартість до 3-х гривень. Обґрунтовують це подорожчанням складових цього тарифу: підвищенням зарплати та плати за електроенергію. Представники влади вважали, що мета громадського обговорення цієї проблеми – це інформування населення про необхідність, на їх думку, цього подорожчання.

Основними заходами для покращення якості послуг представники тролейбусного управління називають закупівлю нових тролейбусів (за минулий рік їх придбано 10, у цьому році куплять ще 5), ремонт старіших та обладнання всіх машин засобами GPS-навігації, що дає змогу відслідковувати рух тролейбуса по маршруту.

Але зі свого боку ініціатори обговорення вважають, що підвищення тарифу недостатньо обґрунтоване. З цієї точки зору, подорожчання проїзду призведе до того, що й компенсація за перевезення пільгових пасажирів з міського бюджету теж зросте, тобто значною мірою утримання підприємства ляже на всіх громадян міста – платників податків.

Частина учасників слухань висловлювали нарікання на нерегулярність рейсів тролейбусів.

Перевізники визнають, що з підвищенням тарифу проблема розвитку підприємства не вирішується: грошей тоді вистачить на зарплату, електроенергію та витратні матеріали. А інвестиційна складова в тарифі взагалі не передбачена. На нові тролейбуси й оновлення контактної мережі потрібні додаткові ресурси, зокрема доводиться брати кредит під гарантії держави від Європейського інвестиційного банку.

Кожен з учасників обговорення залишився при своєму: противники підвищення тарифу продовжують заперечувати цей крок, а представники влади та перевізники наполягають, що без подорожчання проїзду не обійтися.

За інформацією обласної телерадіокомпанії





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 678 | Теги: громадські обговорення, вартість проїзду, тролейбуси | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar