реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 23 » Прокуратура «відриває» «фірми-присоски» від комунальних підприємств
18:23
Прокуратура «відриває» «фірми-присоски» від комунальних підприємств
Прокуратура «відриває» «фірми-присоски» від комунальних підприємств Прокуратурою в рамках зареєстрованого кримінального провадження перевіряється причетність посадових осіб Прилуцької міської ради до фактів розтрати коштів за посередництва комунального підприємства «Прилукижитлобуд», повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.
Це комунальне підприємство, позбавляючи робочих місць своїх працівників, діючи з порушенням свого статуту та вимог законодавства, організувало діяльність так, що значні кошти, які надходили йому від споживачів житлово-комунальних послуг, діставалися приватним фірмам-«присоскам». У той же час, роботи належним чином не виконувались.
У кримінальному провадженні наразі тривають слідчі дії.
Одночасно прокуратурою, яка виступила в інтересах територіальної громади м. Прилуки, в судовому порядку вже визнано недійсним один з договорів, на підставі якого це відбувалось — про надання послуг із прибирання прибудинкової території.
Позов прокурора було пред’явлено після виявлення фактів того, що угоду укладено в обхід вимог законодавства. За законом, при здійсненні закупівель за бюджетні кошти на суму понад 100 тис. грн. постачальник (або надавач послуги) має обиратись тільки на конкурсній основі. У даному випадку тільки за два місяці минулого року на витрати приватного підприємства з місцевого бюджету перераховано майже 300 тис. грн. Але тендер — не проводився.
Окрім того, в порушення статуту комунального підприємства, його власник — Прилуцька міська рада — не надавав йому згоди на укладення договору з іншим виконавцем послуг.
Що ж до самого приватного підприємства, то воно було створено за місяць до укладення угоди за рахунок статутного капіталу в розмірі 1 тис.грн та за наявності всього лиш одного працівника у штатному розкладі.
Переконавшись у тому, що дану угоду укладено в порушення Законів України «Про здійснення державних закупівель» та «Про житлово-комунальні послуги», господарський суд рішенням від 16 лютого задовольнив позовні вимоги прокурора.
Крапку в ситуації не поставлено: надалі в рамках зареєстрованого кримінального провадження проводиться фінансова перевірка, яка визначить розмір збитків, завданих підприємству внаслідок незаконно укладених договорів.



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1281 | Теги: Чернігівщина, розтрата коштів, прокуратура | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar