реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 4 » Що вимагали представники колективу Смолинського торфо-брикетного заводу
19:58
Що вимагали представники колективу Смолинського торфо-брикетного заводу
Що вимагали представники колективу Смолинського торфо-брикетного заводу Причому нова кандидатура має бути узгоджена з трудовим колективом. Ця вимога була оголошена сьогодні під час зустрічі робітників з головою облдержадміністрації Валерієм Кулічем.
Між колективом Смолинської дільниці з видобутку торфу й виконуючим обов’язки директора «Чернігівторф» та інвесторами підприємства – ТОВ «Термогруп» — уже кілька місяців триває конфлікт, про який ми розповідали. Підприємство зараз не виробляє продукції, і три останніх тижні колектив проводить акції протесту, вимагаючи відновити виробництво.
Сьогодні ціла робоча зміна – близько тридцяти чоловік — прибула в Чернігів і влаштувала акцію протесту в центрі міста: це були не тільки автобуси з робітниками, а й два трактори з причепами, навантаженими готовим торфобрикетом. Цим учасники акції хотіли показати, що підприємство може працювати, але йому не дають. Інше питання – хто саме зриває виробничий процес.
Пікет міліції зі співробітників міського відділу УМВС не дозволив тракторам заїхати на площу. Тож коли голова облдержадміністрації на вимогу робітників вийшов до них, то переговори відбулися на тимчасово заблокованій проїзній частині.
Претензії до інвестора є не тільки у колективу, а й у голови адміністрації. Кримінальне провадження з цього приводу відкрите обласною прокуратурою.
Призначають директора в Києві - в «Укрторфі», але з облдержадміністрацією все-таки узгоджують.
Робітники вже визначили кандидатуру керівника, який, на їх думку, може налагодити роботу й вивести підприємство з кризи.
Досягли домовленості про те, що в понеділок голова ОДА напише листа керівництву державного концерну «Укрторф», в якому запропонує кандидатуру нового директора «Чернігівторфу», узгоджену з колективом.

Джерело: Сіверцентр





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1035 | Теги: торфо-брикетний завод, Протести, Смолин | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar