реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 24 » Спартакіада школярів Чернігівського району: зональні змагання з баскетболу
22:33
Спартакіада школярів Чернігівського району: зональні змагання з баскетболу
Спартакіада школярів Чернігівського району: зональні змагання з баскетболу Ще тиждень тому, за морозної і сніжної погоди, провели лижну естафету. Нині, 24 лютого 2015 року, від снігу не залишилося й сліду, а школярі розпочинають баскетбольні поєдинки, відкриваючи тим самим цикл змагань з ігрових видів спорту.
Першими на майданчик вийшли хлопці середніх навчальних закладів. 13 шкіл виявили бажання спробувати свої сили у баскетболі, тож спершу були проведені зональні відбіркові змагання.

СЕДНІВ.
Киселівка – Седнів 10:15 (4:3)
Халявин – Брусилів 15:5 (6:1)
Брусилів – Киселівка 40:11 (22:4)
Седнів – Халявин 18:22 (10:10)
Халявин – Киселівка 38:6 (17:4)
Брусилів – Седнів 22:8 (11:2)
1) Халявин – 6 очок, 2) Брусилів – 5, 3) Седнів – 4, 4) Киселівка – 3.

Чи не найбільш потужною за складом учасників стала зона в Седневі, де кожен з квартету учасників розраховував поборотися за дві путівки в фінал. Грали два тайми по 10 хвилин.
Вже в першому матчі Киселівка вдало діяла проти господарів. Обидві команди помітно нервували, ніяк не могли влучити в кільце, тож рахунок першого тайму мінімальний – 4:3. Та все ж по перерві господарі з максимальним напруженням таки досягли зламу і зуміли відірватися – 4:10. Після цього киселівці стали діяти більш щільно, обмежили рух суперника, а самі провели ряд вдалих атак, які влучно завершував Євген Даниленко. І за дві хвилини знову рівновага – 10:10. Однак тепер вже седнівці проявили характер. Під кільцем суперника настирливо діяв Олександр Власов, якого підтримали партнери. Відтак кінцівка за Седневом – 10:15.
Цікавим видався наступний поєдинок. Загалом, Халявин – головний фаворит змагань і чемпіон останніх років – контролював хід гри і впевнено лідирув, однак запам’яталися і дії хлопців з Брусилова, які не знітилися, а гідно протистояли грізному супернику.
А вже в наступному поєдинку не залишили каменя на камені від захисту Киселівки, обігравши сусідів з розгромним рахунком 40:11.
Тим часом Халявин ледь не втратив очки проти господарів. Знову фаворит постійно вів у рахунку (6:2, 10:6), однак Седнів ще до перерви урівняв шанси (10:10), а на початку другого тайму 3-очковий кидок вдало виконав Шутковський – 10:13. Халявинці мобілізувалися, стараннями Артема Туренка, Владислава Музичука, Олександра Шкуліпи та їх партнерів вийшли вперед (16:13), як знову суперник відповідає 3-очковим (Сергій Рябов) – 16:16! Атака Халявина, відповідь Седнева – 18:18 за дві хвилини до сирени. Та все ж досвід чемпіонів дався взнаки. Артем Туренок реалізує штрафний, а на останніх секундах здійснює прорив під кільце та ще й заробляє фол – 22:18.
Опісля Халявин «виносить» Киселівку (38:6), а доля другої путівки до фіналу вирішується в поєдинку Седнів – Брусилів. Господарі відкривають рахунок (відзначився їх найкращий бомбардир Олександр Власенко), але ж гості тримаються гідно. Вони щільно прикрили Олександра Власенка, чітко заграли в обороні, а в нападі їх комбінації часто заводили в тупик захист Седнева. І вже після першого тайму впевнено лідирували – 2:11. По перерві господарі ще спробували схилити шальки терезів на свій бік, однак суперник діяв надійно, розважливо, тож розрив у рахунку лише збільшувався. Брусилів проривається в фінал.

МИХАЙЛО-КОЦЮБИНСЬКЕ.
Михайло-Коцюбинське – Андріївка 26:5
Андріївка – Пакуль 4:28
Пакуль – Михайло-Коцюбинське 10:30
1) Михайло-Коцюбинське – 4 очка, 2) Пакуль – 3, 3) Андріївка – 2.
На жаль, через хворобу ряду гравців не прибула на змагання команда Гончарівського, а Андріївка не змогла скласти належної конкуренції потужним колективам господарів майданчика і Пакуля.

КИЇНКА.
1) Киїнка, 2) Хмільниця, 3) Количівка, 4) Старий Білоус, 5) Іванівка.
Тут змагалися одразу 5 команд, однак сильнішими за інших виявилися якраз ті колективи, яких із самого початку вважали головними фаворитами.

Отже, фінальний турнір відбудеться 3 березня в спортивному залі Михайло-Коцюбинської гімназії.
Список фіналістів:
1) Халявин
2) Брусилів
3) Михайло-Коцюбинське
4) Пакуль
5) Киїнка
6) Хмільниця.
Очікується, що основна боротьба розгорнеться між командами Халявина і Михайло-Коцюбинського – головними конкурентами останнього десятиліття. Довгий час не було рівних селищним баскетболістам (чемпіони у 2003-2009 роках – 7 сезонів поспіль!), однак три останні турніри тріумфує Халявин. Боротьба буде вкрай запеклою, оскільки підсумковий результат суттєво вплине на долю загальнокомандного заліку.

Сергій ГОРОБЕЦЬ, спеціально для «Чернігівського формату»











Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1072 | Теги: спорт, Сергій Горобець, Чернігівський район, баскетбол | Рейтинг: 5.0/2
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar