реклама партнерів:
Головна » 2016 » Квітень » 23 » Судове засідання у Мені про перейменування вулиці Червоної на Героїв АТО. Відео
20:05
Судове засідання у Мені про перейменування вулиці Червоної на Героїв АТО. Відео
Судове засідання у Мені про перейменування вулиці Червоної на Героїв АТО. Відео Позов до суду на Менську міськраду за перейменування центральної площі міста з прорадянської Червоної на вулицю Героїв АТО розглядався Менським районним судом 21 квітня.

Жодним чином не бажаю долучатися до обговорення технічної сторони справи: правильно чи неправильно голосували депутати, достатньо чи недостатньо публічно було проведене обговорення, в межах необхідних термінів чи ні, нанесло це рішення збитки законним інтересам позивачів чи ні – це з’ясує суд.

А от про моральний бік справи поговорити варто. Приміром, про те, де ми живемо.

Якщо в повноцінній країні, в країні, котра прагне забезпечити своїм громадянам високий рівень життя та безпеки, тоді нам варто дбати про патріотизм, про відданість суспільним та державним інтересам.

Якщо живемо в тимчасовому непорозумінні, як вважають, приміром, в Кремлі, тоді нам потрібно зберегти Червону площу, котра символізуватиме нашу єдність з Росією, в котрій саме так зветься головна площа країни, та прохати направити на, як вони кажуть, Україну, на Чернігівщину, війська російських визволителів.

Судячи з пояснень позивачів, мова йде саме про друге. Послухайте, приміром, Мацішевську. Героїв АТО вона бачить виключно мертвими. І дуже турбується про те, щоб на названій для вшанування їх пам’яті площі не танцювали та не веселилися під час свят.

А от для мене Героями АТО є всі, хто на сході країни захищає рідну землю від підлого агресора. І всі ті, котрі волонтерською допомогою та патріотичним словом підтримували і підтримують воїнів. Для мене вони живі. Навіть ті, котрі фізично загинули від рук окупантів, але залишаються в серцях українців і в основі нашої державності. І вони, всі ці Герої АТО, і всі інші будуватимуть щасливе українське життя та відмічатимуть свята на площі імені найкращих з нас. Хочете бачити Героїв АТО мертвими, панове позивачі? Не поспішайте. Ще не вмерла Україна. І не вмре. Саме для цього й захищають її від всілякої нечисті Герої.

Звертаюся до всіх мешканців району: шановні, любіть Україну і захищайте її. А якщо хтось не хоче, якщо комусь муляє українська державність і українська мова незручна для спілкування в офіційних установах, то забирайтеся геть!

Ми занадто терпимі до тих, хто з тих чи інших мотивацій, під тими чи іншими приводами блокує нашу можливість стати сучасною цивілізованою країною з заможним і безпечним життям. Мало того, ми їх ще й обираємо! Попередній міський голова та нинішній депутат міськради Фесюн з головою постійної комісії міськради Олександрою Король опікувалися збереженням пам’ятника Кату України, побудовою Алеї героїв тоталітаризму та недопущенням патріотичних назв вулиць. В даному судовому засіданні дві “треті сторони”, а саме Мацішевська та Ярова є депутатами районної і міської ради відповідно.

Виникає питання: хто ж тоді, як не ми всі, винні в тому, що наші діти гинуть в зоні АТО? Чому ми, спочатку стоячи на колінах зустрічаємо загиблих Героїв АТО, а потім голосуємо за депутатів, котрі категорично не сприймають героїзм і самопожертву наших дітей?



На жаль, за “Дедывоевали” та проти Героїв АТО виступають не лише в Мені, ось відео з Маріуполя. Подивіться, в кінці запису (4хв. 25сек.) не розмінюються на процедурні претензії, а прямо кажуть про те, що в них старі плачуть, а діти обурюються, представляючи такий жах, як адреса в паспорті “Героїв АТО”. Прізвище ж відомого воєначальника російського фашизму для них своє, рідне. Чи розуміють вони наслідки, до котрих приводять подібні бажання? Не впевнений. А от те, що в Москві розуміють і цілеспрямовано діють на знищення України і українців, це факт.



То що ж нам, менянам, робити в даній ситуації? Є декілька варіантів.

Перший, власне той, що й реалізовується сьогодні – спокійно спостерігати як плюндрують українське та патріотичне. А потім прохати, як в ЛДНР: “Путін прийди!”. Росія ж – це добре, за неї “Дедывоевали”, ковбаса була по 2,20 і таку незручну українську мову не нав’язували! Щоправда, то Гради по Червоній площі працюватимуть, то сусідське дитя на міні підірветься, але ж то дрібниці в порівнянні з іншими перевагами!

Другий, ініціювати появу в районі жорсткої патріотичної сили, котра цілком законними способами перетворить життя любителів антиукраїнського на суцільне пекло. Скажімо так, для противаги, щоб не кортіло підігравати зовнішньому агресору.

Третій, започаткувати об’єднання розумних патріотичних менян. Автору третій шлях вважається найбільш доцільним і перспективним. Чому? Бо саме він стратегічно вирішує проблему: в розумному суспільстві асоціальні елементи замість обиратися до рад різних рівнів займають відповідне їх шкідливій суспільній ролі нікчемне місце.

І, на завершення, з архіву відео сесійного засідання, на котрому було перейменовано Червону площу на вулицю Героїв АТО.



До речі, продовження судового засідання призначено на 14 годину 26 травня.

Сергій Трегубенко, Наше слово



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 973 | Теги: мена, перейменування вулиць | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar