реклама партнерів:
Головна » 2019 » Вересень » 9 » Свято-Вознесенський чоловічий монастир української церкви за 22 км від Ічні
18:28
Свято-Вознесенський чоловічий монастир української церкви за 22 км від Ічні
Свято-Вознесенський чоловічий монастир української церкви за 22 км від Ічні Мало кому відомо, але лише за 22 кілометри від Ічні знаходиться діючий чоловічий монастир. Розташувався він у гущавині невеликого лісу в якихось шести кілометрах від села Буди.

Мова про Вознесенську церкву, яка збудована під Радьківкою, поки що не нашого, Прилуцького району. За переказами місцевих, на під’їзді до неї, метрів за 50, у машині починає чимось пахнути.Комусь здається, що війнуло сирістю від болота, а кому й ледь відчутним ароматом мира. Або виникає непереборне бажання знову туди повернутися.
Кажуть, що декілька разів церкву хотіли відродити товстосуми.За таке нібито всі гріхи прощаються. Та відразу після серйозних намірів у благодійників починалися серйозні проблеми в бізнесі і ті кидали затію, тому церква так довго реконструюється. Ну і топова легенда – під святинею є тунель, який веде чи то до Густинського монастиря, чи до самісіньких Прилук. А ще, говорять, 9 жовтня споруда прихистила людей, які тікали від вибухів на військовій частині.
Але найдивнішим є те, що храм цілодобово відкритий для відвідувачів. Замків на дверях немає, можна хоч в ночі прийти, взяти свічку і піти, заплативши за неї чи ні.
А навіщо закриватися від людей, щоб не вкрали? Так цупити там нічого, немає ніякої розкоші, ні позолоти, ні хоча б трохи старих ікон. Нічого, що зазвичай лише відволікає від молитви. Саме за таку аскетичну атмосферу отець Петро і обрав місце.

Джерело: Ічнянська газета "Трудова слава"

Довідка
Свято-Вознесенську церкву збудовано на початку ХІХ ст. (18 травня 1805 року її освячено). Нині на базі храму діє Свято-Вознесенський чоловічий монастир української церкви (ПЦУ).

8 березня 2013 року намісником чоловічого монастиря затверджений отець Петро (в миру — Павло Григорович Репетуха). Він закінчив Київську Академію при Михайлівському монастирі, ніс послух у храмі Нової Басані, був пострижений у монахи в Чернігівський єпархіальній церкві Святителя Феодосія, рукоположений в ієродиякони в Катерининській церкві, потім, у тій же церкві, возведений в сан ієромонаха.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1125 | Теги: Свято-Вознесенський монастир, Ічня, церква | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar