реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 2 » У Чернігові міліція затримала серійних грабіжників
17:59
У Чернігові міліція затримала серійних грабіжників
У Чернігові міліція затримала серійних грабіжників Розслідуючи напад на жительку Чернігова, працівники карного розшуку Чернігівського міськвідділу міліції затримали двох грабіжників.

Як розповів начальник Чернігівського міськвідділу УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Антон Шевцов, до чергової частини звернулася 22-річна чернігівка із заявою про те, що її зґвалтували двоє невідомих чоловіків, повідомляє прес-служба УМВС України в Чернігівській області

В ході подальшої перевірки працівники карного розшуку встановили, що того вечора потерпіла поверталася додому. Вона розмовляла по телефону, коли невідомі в масках, погрожуючи їй ножем, вихопили мобільник з рук та потягли її в кущі. Там зловмисники зірвали з неї сережки та ланцюжок з хрестиком. Дівчина благала зловмисників залишити їй хоча б срібний хрестик, адже він дорогий їй як пам’ять. Почувши про невелику вартість прикрас, нападники викинули їх, натомість вирішили зґвалтувати свою жертву.

Оперативники розпочали пошуки розбійників-ґвалтівників, адже почерк цього зухвалого злочину збігався з пограбуваннями, скоєними в Чернігові протягом останніх кількох місяців. Тоді до жінок підбігав чоловік в масці, накидав на шию шнурок та, погрожуючи ножем, відбирав у жертв сумки, коштовні прикраси, гроші та мобільні телефони. Деяких жінок грабіжник намагався затягти в кущі та зґвалтувати, але завжди щось ставало йому на заваді.

Працівники міліції вже мали інформацію щодо особи можливого грабіжника-гвалтівника. Останній випадок надав у руки правоохоронців беззаперечні докази причетності до зґвалтування, розбою та низки грабежів 33-річного раніше судимого за зґвалтування чернігівця.

Чоловіка затримали, в ході санкціонованого обшуку у нього в помешканні вилучена частина награбованого, ніж, шнурок та шапка з прорізами для очей. Підозрюваний зізнався у скоєному, він повідомив правоохоронцям, що награбоване здавав у чернігівські ломбарди. Також оперативники провели затримання 35-річного спільника — раніше судимого чернігівця.

Підполковник міліції Антон Шевцов повідомив, що за фактами розбою, зґвалтування та грабежів відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 187, частиною 2 статті 152 та частини 2 статті 186 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм) - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна; (зґвалтування, вчинене повторно) - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років; (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб) - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Зловмисники затримані й перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Триває досудове розслідування.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 936 | Теги: Кримінал, Чернігів, грабіжники | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar