реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 22 » У Чернігові серійного "телефонного мінера" засуджено до п'яти місяців арешту
19:47
У Чернігові серійного "телефонного мінера" засуджено до п'яти місяців арешту
У Чернігові серійного Вироком Деснянського районного суду м. Чернігова до п’яти місяців арешту засуджено громадянина, який впродовж дня 12 липня нинішнього року скоїв ряд неправдивих повідомлень про вигадане мінування декількох об’єктів в обласному центрі.
Про це повідомляє УМВС України в Чернігівській області

Першим до чергової частини Чернігівського міського відділу міліції надійшов дзвінок про закладення вибухових пристроїв відразу в ряді великих магазинів. Заявник справляв враження людини нетверезої або не зовсім адекватної. За його словами, в повітря мали злетіти один з супермаркетів мережі «Союз» (відомий містянам як «Сіверський»), споруда гіпермаркету «Вена» та розташований поруч з нею новий торговельно-розважальний комплекс, тоді ще не введений в дію.

За годину той же заявник зателефонував на лінію «102» знову. Тепер він сказав, що вибуховий пристрій закладено у споруді обласного музично-драматичному театрі ім. Шевченка, розташованому на Красній площі.

В усіх випадках реагування на повідомлення здійснювалося в порядку, передбаченому чинним законодавством. До місць ймовірної небезпеки були направлені слідчо-оперативні групи міліції, працівники патрульної служби, дільничні інспектори, оперативники. Туди ж прибули представники аварійно-рятувальних служб, медичні бригади «швидкої допомоги». Рух транспорту на прилеглих вулицях перекрили екіпажі дорожньо-патрульної служби ДАІ.

Було проведено евакуацію персоналу та відвідувачів, очеплено навколишню територію. Ретельний огляд почергово кожного об’єкта провели співробітники вибухо-технічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області з використанням службово-розшукового собаки, натренованого на пошук вибухових речовин. На жодному з об’єктів ніяких вибухових пристроїв та небезпечних речовин виявлено не було.

В подальшому правоохоронці з використанням оперативно-технічних можливостей встановили місце перебування та затримали підозрюваного у здійсненні хуліганських дзвінків. Зловмисником виявився 28-річний житель Чернігова, раніше засуджений за аналогічні кримінальні правопорушення. Від моменту надходження дзвінка про фальшиве «мінування» театру до затримання молодика минуло трохи більше однієї години.

Цікава деталь: зловмисника затримали у ту хвилину, коли він щойно завершив розмову з черговим міської міліції, тепер вже погрожуючи вибухом споруди Деснянського районного суду м. Чернігова, і якраз поклав слухавку. Як було невдовзі встановлено, чоловік і справді перебував у стані алкогольного сп’яніння.

18 вересня було доведено у суді вину громадянина, обвинуваченого у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибухів, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, вчинені повторно (ч. 1, ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України). Зібраними слідством доказами підтверджено 6 фактів завідомо неправдивих повідомлень про підготовку вибухів. Такими діями було порушено нормальний ритм життя установ та підприємств, дезорганізовано їх діяльність.

Деснянський районний суд м. Чернігова, врахувавши представлену слідством доказову базу, засудив «мінувальника» до п’яти місяців арешту.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 895 | Теги: міліція, телефонний мінер, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar