реклама партнерів:
Головна » 2016 » Квітень » 18 » У Чернігові урочисто відкрито туристичний сезон
21:12
У Чернігові урочисто відкрито туристичний сезон
У Чернігові урочисто відкрито туристичний сезон 16 та 17 квітня у Чернігові стартував туристичний сезон – 2016.
Відкриття туристичного сезону – це завжди свято. Цього року у Чернігові про початок туристичного сезону сповістили залпи гармат. Як шуткували чернігівці – постріл відбувся з 13 гармати на древньому Валу.

У церемонії урочистого відкриття взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Куліч, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, народний депутат України Анна Романова, представники козацтва, туристичної та культурно-мистецької галузі, іноземні делегації, жителі і гості Чернігівщини.

Святкові заходи проходили в рамках Міжнародного туристичного форуму «Чернігівщина туристична 2016». До уваги гостей і жителів міста були представлені виступи найкращих фольклорних колективів області, розважальна програма з презентацією козацького побуту, пригощанням смачним кулішем та кінноспортивним шоу від козаків осередку зеленого туризму «Соколиний хутір» з села Петрушівка Ічнянського району.

Учасники заходу мали змогу побувати з екскурсією в Антонієвих печерах, оглянути численні експозиції та презентації, відвідати «Містечко майстрів», зокрема отримати майстер-класи з народних художніх промислів.

Родзинкою другого дня було шоу стронгменів. Найсильніші люди України у центрі Чернігова на плечах носили коромисло вагою більше трьох центнерів, а також вправлялися з металевими колодами.
Під силу підняти стронгмненівську колоду було і чернігівцям. Щоправда вагою 60 кілограмів.
Кульмінація шоу – встановлення рекорду України. Сергій Конюшок — чемпіон світу зі стронгмену у ваговій категорії 110 кілограмів, взявся тягти автопоїзд з 12 машин та пересувної пилорами.
Просто на очах у чернігівців рекорд таки був побитий. Українці вкотре доказали, що вони — найсильніші люди світу. Бурні овації, публіка в захваті.

Як відмітив Валерій Куліч, такі яскраві відкриття для Чернігова вже стали традиційними.

– Ми завжди раді гостям і готові їх гостинно зустрічати, – зазначив він. Очільник області привітав учасників свята та побажав усім гарного туристичного сезону.

У свою чергу, Владислав Атрошенко запевнив присутніх, що міська влада та комунальні служби будуть докладати максимум зусиль, аби наше місто виглядало охайним і привабливим.

– Чернігів – одне з найвеличніших міст не тільки в Україні, але й серед міст Європи і світу. Та найголовніше, чим ми можемо приваблювати туристів – своїми посмішками, своєю культурою, своєю поведінкою та привітливістю, – наголосив міський голова.

Керівники області та міста висловили надію на те, що цьогорічний туристичний сезон буде вдалим, адже туризм є невід’ємною складовою економіки регіону.

У неділю відбулася ще одна надзвичайна подія. В Чернігівському академічному театрі ім.Т.Г.Шевченка відбувся один з наймасштабніших хореографічних конкурсів-фестивалів "Нове покоління". Понад 1500 учасників, більше 80 танцювальних колективів з усіх куточків України приїхали себе показати й здобути перемогу. Аби усі встигли продемонструвати свої здібності, у театрі влаштували два танцполи, котрі були задіяні з 9 ранку до пізнього вечорі.

Серед різноманіття заходів відбувся також міжнародний туристичний форум.
Разом із Кримом наша країна тимчасово втратила велику кількість туристів. Повернути їх намагаються інші області, у тому числі й Чернігівська. Наш край має величезний потенціал, а значить, і потенціально великі кошти. А відтак потрібно широко рекламувати Чернігівщину і Чернігів зокрема.

Чернігів — «місто легенд». Але, і окрім легенд та пам’яток історії, в нас є що запропонувати туристові, аби той затримався не на один день, як це зазвичай буває, а на кілька.

Проблема не тільки в рекламі. Щоб подорож Чернігівщиною була комфортною, треба розвивати інфраструктуру. Комфорт – перше, що потрібно сучасному туристові. Треба врахувати також і те, що наш край претендує на весняно-осінній сезон відпочинку, адже зазвичай взимку їдуть до Західної України, влітку — на Південь. Стратегія розвитку туристичної галузі Чернігівщини, над якою керівники області й обласного центру працюють уже зараз, включатиме названі нюанси. Працюватимуть над ними протягом всього сезону.

Організаторами культурно-мистецьких заходів виступили Чернігівська обласна державна адміністрація, Чернігівська міська рада, Департамент культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.
За інформацією Департаменту культури





Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1576 | Теги: Чернігів, туристичний сезон | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar