реклама партнерів:
Головна » 2020 » Січень » 23 » У Чернігові вперше пересаджують великі дерева за допомогою спеціалізованої техніки
18:52
У Чернігові вперше пересаджують великі дерева за допомогою спеціалізованої техніки
У Чернігові вперше пересаджують великі дерева за допомогою спеціалізованої техніки У Чернігові вперше з залученням спеціальної техніки пересаджують великогабаритні дерева.
Чотири великих ялини з земельної ділянки, виділеної для будівництва (пр. Перемоги, 64), пересаджують на Київський в'їзд до Чернігова (перехрестя проспекту Миру та вулиці Підвальної). Дозвіл на пересадження цих дерев надав своїм рішенням виконавчий комітет Чернігівської міської ради, але здійснює його підприємство-забудовник. Воно ж має і доглядати за пересадженими деревами у перший рік, тобто поливати та підживлювати, щоби допомогти рослинам прижитися.

Забудовник зацікавлений у тому, щоби пересадка виявилася вдалою, матеріально. Адже на вимогу чернігівського міського голови вжито гарантійний фінансовий захід для убезпечення інтересів міста: це підприємство на рік задепонувало на КП «Чернігівбудінвест» 120 тис. грн – і в разі, якщо пересаджені ялини не приймуться, ці кошти підуть на закупівлю і висадження дерев не молодше 5 років.

Як прокоментував журналістам керівник КП "Зеленбуд" Чернігівської міської ради Роман Старіков, робити висновки про те, чи прийнялися дерева, можна буде як мінімум через рік.

Ялини пересаджує фірма з Києва за допомогою техніки, аналогічної якій у Чернігові поки що немає. Першу з ялин пересаджено вчора, 22 січня. Сьогодні роботи продовжуються.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради







Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1067 | Теги: ялинка, пересаджування, Зеленбуд, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar