реклама партнерів:
Головна » 2018 » Січень » 24 » У Любечі люди протестують проти закриття паліативного відділення
22:24
У Любечі люди протестують проти закриття паліативного відділення
У Любечі люди протестують проти закриття паліативного відділення Пацієнтів і медичних сестер перевели до Ріпок у райцентр. Головний лікар каже: це має підвищити якість лікування й зекономити кошти. Любеччани – проти. Вважають, літнім людям буде вкрай важко їздити на лікування до Ріпок.
Імпровізований мітинг у колишній лікарні, а згодом біля селищної ради зібрав близько двохсот любечан. Серед них – і медичні сестри паліативного відділення районної лікарні, яке з понеділка тут уже не працює. Персонал перевили до Ріпок. Жителі Любеча не задоволені.
Головний лікар Ріпкинської центральної районної лікарні Петро Моспанко вважає, що паліативне відділення в Любечі вже кілька років працювало неефективно: тих самих любечан у кілька разів більше зверталося за медичною допомогою в Ріпки. І підкреслює, що це не закриття відділення, а його переведення.
Медсестра паліативного відділення Світлана Пономаренко, як і її колеги, мала б цього дня працювати вже в Ріпках, але цього дня зламався рейсовий автобус, і медсестри на роботу не потрапили. А пацієнтам дістатися туди ще важче, каже вона.
Через переведення паліативного відділення виникли чутки, що перестане працювати й інший медичний заклад – амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Там 10 ліжок денного стаціонару.
Голова Любецької ОТГ і керівник райдержадміністрації запевняють, що медичні заклади первинної ланки в Любечі залишаться.
Жителька Любеча Лариса Жуляк обвинувачує керівництво райлікарні у тиску на персонал. Нібито у трудових книжках були зроблені записи про звільнення за угодою сторін, хоча ці працівники ще не написали відповідних заяв.
Головний лікар каже, що так зробили, щоб швидше оформити бухгалтерську звітність по лікарні, і отримали на це попередню згоду працівників за кілька днів до того.
Противники переведення паліативного відділення мають намір оскаржувати дії керівництва районної лікарні в суді.
Рішення прийняте, а суперечка триває – тим гостріше, що майже одночасно в Любечі закрили ще один заклад: територіальний центр соціального обслуговування. 12 працівників центру скоротили, а 16 підопічних перевели до Чернігівського геріатричного пансіонату.

За інформацією Філії Національної телекомпанії України «Чернігівська регіональна дирекція»



Категорія: Медицина | Переглядів: 841 | Теги: Любеч, медицина, ОТГ | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar