реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 7 » У зону АТО відправилась чергова ротація міліціонерів Чернігівщини
13:53
У зону АТО відправилась чергова ротація міліціонерів Чернігівщини
У зону АТО відправилась чергова ротація міліціонерів Чернігівщини Черговий зведений загін міліції Чернігівської області вирушив на Схід для проведення одинадцятої ротації сил АТО. Понад півсотні бійців з різних підрозділів, відділів і служб УМВС та міськрайвідділів області змінять своїх побратимів в зоні проведення антитерористичної операції, повідомляє прес-служба УМВС України в Чернігівській області.
В складі загону в основному досвідчені правоохоронці, які не вперше їдуть у відрядження на Донбас. Вони вже мають досвід і вогневих сутичок з терористами, і налагодження контакту з місцевим населенням.
Це відрядження на Схід буде перевіркою на міцність для особового складу, зважаючи на активізацію російсько-терористичних військ. Наразі до основних завдань наших правоохоронців додалося ще одне, але вкрай важливе – забезпечення евакуації цивільного населення. Терористи не припиняють обстрілів саме жилих кварталів, що призводить до масштабних руйнувань та жертв серед населення. Тому в першу чергу вивозяться з небезпечної зони люди похилого віку та жінки з дітьми.
Незважаючи ні на що бійці зведеного загону міліції Чернігівщини продовжують охороняти громадський порядок і розкривати злочини під мінометно-артилерійськими обстрілами. Правоохоронці допомагають місцевому мирному населенню, діляться з ним харчами та медикаментами.
Провести бійців на Схід прийшли не тільки побратими, друзі та рідні міліціонерів, а й волонтери з Жіночої сотні, які передали правоохоронцям масу корисних речей.
Під час шикування перед відправкою в зону АТО до міліціонерів зведеного загону звернувся тимчасово виконуючий обов’язки начальника УМВС в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін. Він зазначив: «Командири, ваше головне завдання — зберегти особовий склад. Ворог підступний, він не гребує ніякою підлістю, тому несення служби на блокпостах має бути організоване з максимальною пильністю. Під час контролю за рухом транспорту та перевірки документів обов’язково страхувати напарника, патрулювання здійснювати з максимальною уважністю.
Переконаний, ви з честю виконаєте завдання, поставлені Урядом і Міністерством внутрішніх справ, а ми чекаємо вас вдома живими і здоровими.»

Журналісти могли на власні очі переконатися, що зведений загін повністю забезпечений харчами, зимовим обмундируванням, засобами захисту та озброєнням. Долучилися до справи матеріального забезпечення міліціонерів і волонтери Єдиного волонтерського центру. Вони зібрали, закупили та виготовили своїми руками теплі речі, маскхалати та маскувальні сітки.
Крім переданих м’ясних консервів і тушонки жінки з Єдиного волонтерського центру підготували й свою «родзинку» - сухі суміші для супів та борщів, квашену капусту та інші домашні соління, виготовлені власноруч, аби хлопці порадували себе на Сході домашньою кухнею.
Спілкуючись із журналістами, командир зведеного загону виконуючий обов’язки заступника начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Едуард Альохін акцентував увагу представників ЗМІ на тому, що міліція на Сході воює нарівні з військовими і виконує такі ж бойові задачі. Бійці зведеного загону стоять на передовій разом із армійцями, тому їх службу тихою аж ніяк не назвеш. Наприклад, днями до відомчої лікарні УМВС в Чернігівській області було доставлено трьох бійців, поранених в зоні АТО. Нині лікарі ставлять їх на ноги, кажуть, що скоро міліціонери знову будуть здорові.
Перед відправкою міліціонерів освятив благочинний Храму Великомучениці Катерини УПЦ КП отець Євген Орда, благословивши їх на ратний подвиг в ім’я України та українського народу. А жінки-волонтери подарували кожному бійцеві по маленькій іконі аби вона берегла та захищали свого власника протягом служби від усього лихого.
Родичі, друзі та побратими чернігівських міліціонерів побажали бійцям гідно виконати свій обов’язок і повернутися додому живими та здоровими.











Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1047 | Теги: ротація, агресія Росії, Чернігівщина, АТО | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar