реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 19 » Вибух у Ріпкинській школі: 1 жінка загинула та 2 отримали травми. Фото
07:39
Вибух у Ріпкинській школі: 1 жінка загинула та 2 отримали травми. Фото
Вибух у Ріпкинській школі: 1 жінка загинула та 2 отримали травми. Фото 18 лютого на початку 17-ї години у методкабінеті на першому поверсі школи №2 смт Ріпки пролунав потужний вибух, внаслідок якого отримали травми та були доставлені до місцевої лікарні 3 співробітниці навчального закладу: 45-річна бібліотекарка, 54-річна вчителька та 34-річна завгосп. Перші дві жінки зазнали осколкові поранення, що не загрожували їх життю. Проте, завгосп мала найтяжчі поранення, за її життя кілька годин боролися лікарі, але так і не змогли врятувати жінку. На щастя, діти, які під час вибуху знаходилися у школі в групах подовженого дня, не постраждали і були швидко евакуйовані з будівлі.
Про це повідомляє Управління ДСНС у Чернігівській області.
На місце пригоди одразу прибули рятувальники та співробітники правоохоронних органів. Вони очепили школу та з’ясували, що причиною вибуху стало спрацювання ручного протитанкового гранатомету "РПГ-18". Його вдень приніс у навчальний заклад, як експонат для музею, 53-річний мешканець райцентру, який в якості волонтера разом з одною із чернігівських журналісток нещодавно їздив в район проведення АТО у Донецькій області. Звідти він привіз 3 гранатомети. Один лишила у себе вдома журналістка, щоб потім віднести у Чернігівський обласний історичний музей. Інші два гранатомети чоловік відніс у Ріпкинську школу №2 та гімназію. Отримавши таку інформацію, правоохоронці одразу очепили гімназію, а у Чернігові навідалися додому до журналістки й вилучили зброю.
У смт Ріпки з обласного центру прибули група піротехників загону спецпризначення рятувальників та вибухотехнічна служба УМВС. Останні обстежили місце вибуху в школі, а рятувальники тим часом знешкодили у гімназії гранатомет, що перебував у бойовому стані. В подальшому небезпечний дарунок волонтера було вивезено й знищено правоохоронцями.
На місце пригоди виїздив в.о. голови Чернігівської ОДА Сергій Журман, керівництво та оперативні групи обласних У СБУ, У МВС та У ДСНС.
Наразі правоохоронці з’ясовують обставини того, яким чином зброя могла потрапити з району проведення АТО у навчальні заклади.









Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1629 | Теги: Гранатомет, Ріпкинська школа, вибух | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar