реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 8 » Відійшов в інший світ чудовий майстер сонетів Олександр Супронюк
17:41
Відійшов в інший світ чудовий майстер сонетів Олександр Супронюк
Відійшов в інший світ чудовий майстер сонетів Олександр Супронюк Причиною смерті стало серце — у віці 43 років помер чернігівський журналіст, поет, член обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка Олександр Супронюк.

Він був оригінальною людиною і сфера його інтересів була широкою. Мало з ким у Чернігові можна було поговорити про Франка і Ремарка, Миколу Куліша і Хемінгвея... Він писав сонети — і здається, він робив це єдиний у Чернігові, бо був закоханий в українських неокласиків Зерова і Филиповича.

У нього нелегко складалося життя — і сімейне (син Марко живе в Канаді), і професійне (у газеті «Просвіта» його мусили тричі звільняти з роботи), і духовне (колись він був священиком). Не зовсім добре його використали крохмально- гендлярські ділки, які угробили газету «Сіверщина», використавши при цьому і Олександра...

Звісно, серце не завжди може витримати такі навантаження. Тож і пішов від нас нереалізований до кінця талант, пішов чоловік, який міг би і створити ще нові поезії, і нові газети, і нову сім'ю... Міг би та вже не зможе.
Хай земля буде йому пухом! Хай Господь по милосердю своєму пробачить гріхи його вільні і невільні!

Правління обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1256 | Теги: Співчуття, Супронюк Олександр, Просвіта | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar