реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 15 » Викрито потужний підпільний завод. Фото
08:50
Викрито потужний підпільний завод. Фото
Викрито потужний підпільний завод. Фото У двох цехах зловмисники організували потужне виробництво контрафактної продукції харчової групи, яке розмістили на території промислових зон в різних містах області, інформує прес-служба УМВС України в Чернігівській області
Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника УМВС України в Чернігівській області Вадим Філашкін, розрахунок зловмисників був простий – використати чужу торгову марку, а під її прикриттям продавати розфасовані продукти невідомого походження.
Працівниками державної служби боротьби з економічною злочинністю та слідчого управління був розроблений комплекс слідчо-оперативних заходів з викриття та ліквідації підпільного заводу, який складався з двох цехів на території Чернігівщини.
Організатори підпільного виробництва продумали усе до дрібниць – замовили поліграфію упаковок, які неможливо відрізнити від оригіналу, пакувальні пристрої і навіть штампи й печатки для маркування.
Так, в ході проведеної спецоперації за місцем розташування підпільних цехів та офісу вказаної «фірми» одночасно працівниками державної служби боротьби з економічною злочинністю та слідчого управління УМВС були проведені обшуки та затримання фігурантів.
Під час проведення санкціонованого обшуку в одній з промзон Чернігова були виявлені наймані робітники, які в напівпідвальному приміщенні вручну совками засипали в пачки «Пластівці вівсяні». Оптові закупівлі самих пластівців здійснювалися в Харківській області, до Чернігова вони прибували в мішках, а потім фасувалися в антисанітарних умовах.
На продукції стояли всі необхідні позначки, товарні знаки і сертифікати. Оскільки Чернігівщина межує із Білоруссю, то поява товарів з сусідньої держави не мала б викликати у покупців якихсь підозр, адже громадяни вже давно звикли до стабільно високої якості білоруської продукції.

А в Ніжині спритники пішли ще далі. На території промзони вони спромоглися навіть змонтувати автоматизовану лінію для фасування контрафактного какао. Підпільники не посоромилися написати на своїй продукції, що це «справжній какао-порошок з 99, 98% какао-продуктів».
За інформацією очільника міліції Чернігівщини Вадима Філашкіна в колишньому виробничому приміщенні мішки з какао засипалися в бетономішалку аби розпушити продукт і додати ванілін. Потім маса висипалася в бункер, з якого поступала на фасувальну лінію. Упаковка один в один була схожа на продукцію відомого мінського підприємства, яке дійсно виробляє какао.

Чи варто тут і згадувати про якісь санітарні норми, якщо в приміщенні мішки з какао лежали на підлозі, тож про безпечність продукції годі й казати.
Тут також зловмисники використовували виготовлену промисловим способом упаковку, схожу на оригінальну, використовувалися чужі товарні знаки.

В ході обшуку офісу «фірми» була виявлена «чорнова» бухгалтерія, підроблені печатки та штампи, наклейки відомої торгової марки, а також інша документація, яка має доказове значення про розрахунки з клієнтами та розповсюдження фальсифікату по Україні.
В обох випадках організувала підпільне виробництво одна група осіб. Вилучена сировина, готова продукція та обладнання оцінюється більше ніж в 2 мільйони гривень.

Наразі інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 229 Кримінального кодексу України (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) - караються штрафом від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.
Триває досудове розслідування.











Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1076 | Теги: Чернігівщина, міліція, підпільний завод, Кримінал | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar