реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 17 » Виставка українсько-польського скульптора Геннадія Єршова «Увічнені у бронзі»
08:18
Виставка українсько-польського скульптора Геннадія Єршова «Увічнені у бронзі»
Виставка українсько-польського скульптора Геннадія Єршова «Увічнені у бронзі» 18 вересня о 12.00 у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Борисоглібському соборі, на Валу) у рамках відзначення Дня міста Чернігова відбудеться відкриття персональної виставки до 20-річчя творчої діяльності українсько-польського скульптора Геннадія Єршова «Увічнені у бронзі».
В експозиції представлені фоторепродукції пам’ятників та реалізації скульптур, графіка.
Виставка проходить під патронатом Маршалка Воєводства Поморського — Мечислава Струка, Союзу Солідарності Гданського регіону, «Фундації Ательє Єршов» (Гданськ, Польща).

У заході візьме участь Академічний камерний хор імені Дмитра Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру.

Геннадій Єршов народився у Чернігові в українсько-польській родині. Тут пройшли його дитинство та юність. Навчався майбутній скульптор в студії народного художника України Григорія Хусида (1986–88 рр.) та у Львівському державному інституті прикладного та декоративного мистецтва (1988–91 рр.), в Українській Академії Мистецтв (1991–95 рр.). У 1995 році захистив диплом спеціаліста за фахом художник-скульптор. У 1996–99 рр. пройшов повний курс стажування в Академії образотворчого мистецтва і архітектури за спеціальністю «скульптура». Тема наукового дослідження — «Сучасна монументальна скульптура, як дієва форма відродження історичної пам’яті суспільства». Захистив диплом магістра скульптури.
Єршов брав участь у республіканських, всесоюзних та всеукраїнських виставках, міжнародних ярмарках, з 1994 року організовує персональні виставки. До речі, саме в Борисоглібському соборі у 1994 році відбулася його перша персональна виставка і щасливий початок творчої діяльності.

З 2001 року скульптор живе у місті Гданську (Польща). Проте, Геннадій Єршов не забуває рідну землю, часто буває у Чернігові. Він творить для двох держав — України та Польщі.
В Україні Єршовим створені монументальні скульптурні роботи, зокрема, пам’ятник «Пам’ять Чорнобиль» (до 10-річчя Чорнобильської трагедії, м. Чернігів); пам’ятник «Літописець» (до 900-ліття Першого з’їзду князів Київської Русі, м. Любеч, Чернігівщина), пам’ятник Петру Прокоповичу — всесвітньо відомому бджоляру (с. Пальчики, неподалік Батурина, Чернігівщина).
21 серпня 2009 року на Валу біля Колегіуму урочисто відкрито пам’ятник Івану Мазепі, гетьману й меценату духовних та навчальних закладів. Його створив Геннадій Єршов ще у 1998 році. Але лише у 2009 році скульптурне зображення українського гетьмана побачили чернігівці та гості міста.

Джерело: «Чернігів стародавній».





Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1180 | Теги: Геннадій Єршов, скульптура, Борисоглібський собор, Чернігів стародавній | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar