реклама партнерів:
Головна » 2016 » Квітень » 24 » Володимир Шовкошитний бачив. Відео
13:55
Володимир Шовкошитний бачив. Відео
Володимир Шовкошитний бачив. Відео Киянин Володимир Шовкошитний – єдиний український письменник, який був у самому пеклі аварії, бо має не лише літературну освіту, а ще й інженера-атомника. А тому весь гострий період ліквідації він бачив на власні очі і всі спостереження та свідчення занотовував собі у щоденник. І рівно через 30 років він презентує унікальну книгу про Чорнобиль «Я бачив».

Сьома п’ятнадцять ранку, 26 квітня: Володимир Шовкошитний зробив перший запис у своєму щоденнику. Рівно через 30 років він напише книгу про Чорнобиль, аналогів якої в Україні ще не має.

Киянин Володимир Шовкошитний нині перший заступник голови Національної спілки письменників України. В минулому – інженер-атомник. З 1978 року працював на Чорнобильській атомній електростанції. Паралельно здобував ще одну освіту у Московському політехнічному інституті. В переддень аварії він збирався з друзями відсвяткувати отриманий диплом, проте хлопців чекало інше «свято».

У книзі «Я бачив», яку презентували у бібліотеці Короленка, її автор описав посекундно катастрофу на чорнобильській атомній електростанції. Він збирав свідчення у ліквідаторів, з якими знаходився у самому пеклі зруйнованого реактора, допомагав виїжджати переселенцям і нотував кожний свій крок. Цю книгу Володимир Шовкошитний символічно називає болем України. В ній описує причини аварії і майбутні наслідки.

На презентації Володимир Шовкошитний поділився з читачами ще двома своїми працями: трилогія «Кров – свята» описує сторічну історію України зі свідчень українських, польських, німецьких і радянських документів, а збірка «Запали свічу» — це поезії автора. Книги він подарував бібліотеці.

Джерело: Сівер центр
Фото Сергія Соломахи.







Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1460 | Теги: Чорнобиль, Володимир Шовковшитний, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar