реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 27 » Волонтери допомагають одужати бійцям
19:13
Волонтери допомагають одужати бійцям
Волонтери допомагають одужати бійцям Небайдужі до теперішніх подій в Україні волонтери надають суттєву допомогу військовослужбовцям, які тимчасово перебувають у Центрі психологічної реабілітації та лікування для учасників АТО у КЛПЗ «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня», повідомляє прес-служба Управління охорони здоров’я облдержадміністрації.
Враховуючи, що поки держава виділяє на одного пацієнта на добу 4,60 гривень. на харчування та 5 гривень. на лікування, волонтери взялися допомагати Центру аби військовослужбовці ні в чому не відчували потреби. - Ми вдячні волонтерам за їхню підтримку, – розповідає головний позаштатний спеціаліст з психіатрії Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентин Скрипник.
- Головні проблеми, з якими ми стикаємося, такі ж, як і в інших подібних закладах України – відсутність загальнодержавної правової бази щодо надання бійцям статусу учасників АТО. Тому їх здебільшого направляють на загальних підставах, як і звичайних пацієнтів психоневрологічного профілю. А лікування у нас – специфічне. Звичайно, за нього пацієнти на повинні сплачувати, адже вони вже заплатили своїм здоров’ям на полі бою. Втім, завдяки благодійникам-волонтерам, громадським організаціям та підтримці з боку державних установ ми змогли значно підвищити вартість витрат на одного пацієнта до 20 гривень на харчування та 30 гривень – на ліки. Окрім того, продуктами допомагають фермерські господарства. Ми дуже вдячні всім небайдужим!



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1302 | Теги: АТО, волонтери, лікарня | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar