реклама партнерів:
Головна » 2017 » Серпень » 14 » З директорами шкіл у Чернігові укладатимуть контракти та призначатимуть за конкурсом
08:04
З директорами шкіл у Чернігові укладатимуть контракти та призначатимуть за конкурсом
З директорами шкіл у Чернігові укладатимуть контракти та призначатимуть за конкурсом На розгляд депутатів Чернігівської міської ради під час чергової сесії, яка відбудеться 17 серпня, вноситься питання щодо затвердження нового порядку призначення на посаду керівників навчальних закладів системи загальної середньої освіти міста Чернігова.

За новою процедурою вибір тих, хто займе посади керівників загальноосвітніх навчальних та інших закладів, які належать до системи загальної середньої освіти, пропонується здійснювати шляхом конкурсного відбору. Переможець такого відбору призначатиметься на посаду через укладання з ним контракту.

За таким принципом пропонується призначати нових директорів шкіл. Тим, хто вже працює на цих посадах за звичною формою трудових відносин, може бути запропоновано перейти на контракт за їх згодою.

Як свідчить європейська практика, контракт як форму трудового договору вважають особливо доцільним застосовувати в тих випадках, коли йдеться про найм висококваліфікованих спеціалістів, на яких покладаються важливі обов’язки. Здебільшого ця найбільш гнучка форма трудового договору стосується керівників, робота яких вимагає особливої професійної підготовки, творчих здібностей, ділових якостей та відповідальності. Працівникам, з якими укладаються контракти, зазвичай, створюється також режим найбільшого сприяння, зокрема, більш високий рівень матеріального стимулювання.

Зрозуміло, що від компетенції, кваліфікації, рівня загальної культури та відповідальності директорів шкіл залежить дуже багато. Тому в питаннях призначення на ці особливо відповідальні посади цілком справедливо йдеться як про вищі вимоги, так і про кращу оплату праці.

Розмір виплат за контрактом не може бути меншим, ніж це передбачено чинним законодавством, угодами і колективним договором, але може бути більшим. У контракті також можуть визначатися додаткові надбавки і виплати, премії та винагороди при підведенні підсумків роботи за рік чи за інший період.

Довідково:
Раніше, 15 червня, виконавчий комітет міської ради вже запровадив обов’язкове застосування контрактної форми трудового договору при регулюванні трудових відносин з головними лікарями закладів охорони здоров’я, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Чернігова. Керівники державних, комунальних закладів охорони здоров’я призначатимуться на посаду шляхом укладання з ними контракту строком від 3 до 5 років відповідно до Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я».

За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 628 | Теги: школи, Конкурс, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar