реклама партнерів:
Головна » 2009 » Лютий » 28 » Об'єднання шкіл №19 та 8 – в інтересах дітей, батьків та вчителів
18:23
Об'єднання шкіл №19 та 8 – в інтересах дітей, батьків та вчителів
Об'єднання шкіл №19 та 8 – в інтересах дітей, батьків та вчителів Об'єднання двох загальноосвітніх шкіл Чернігова №19 та №8, що розташовані поряд, зумовлено виключно економічними мотивами.
Повідомив начальник управління освіти Чернігівської міської ради Володимир Купріяненко.
"Ми керуємося інтересами школярів, їхніх батьків, вчителів та економічною доцільністю", - сказав він.
За інформацією В.Купріяненка, школа №19 розрахована на 1870 учнів, а в ній на сьогодні навчаються лише 570 школярів, тоді як школа №8 є малокомплектною (відсутні окремі класи) і її відвідують тільки 200 учнів. Ця школа не має спортивного залу, навчальних майстерень, спортивного майданчика. З двох сторін її оточують автошляхи, завантаженість яких постійно зростає.

"Я розумію батьків, котрі завжди ставляться з острахом до всього нового, однак від об'єднання двох навчальних закладів будуть позитивні результати", - переконаний В.Купріяненко.

Він також підкреслив, що школа №19 має потужну матеріально-технічну базу (сучасні спортзали, басейн, актовий зал). Там створені усі умови для всебічного розвитку кожної дитини – працюють численні гуртки та секції різноманітних напрямків.

Директор ЗОШ №19 Людмила Шелупець заявила про готовність учительського та учнівського колективів створити усі умови, щоб адаптація школярів ЗОШ №8 до нових умов відбулася швидко. "Я і мій колектив готові створити усі умови для учнів і вчителів 8-ої школи", - зауважила вона.

Л.Шелупець уточнила, що цього тижня вже відбувся перший "день відкритих дверей" у школі №19 для учнів початкових класів, їх батьків та вчителів ЗОШ №8. На її думку, екскурсія школою, презентації і вистави зацікавили дітей, а відтак сприятиме зміні думки батьків.

Л.Шелупець також повідомила, що такі презентації та екскурсії будуть влаштовані для учнів інших класів. А 12 квітня до Дня космонавтики у школі №19 запланована науково-практична конференція, у тому числі і за участі студентів вищих навчальних закладів Чернігова. Адже у ЗОШ №19 є всі можливості створити шкільну обсерваторію і до цього часу планують купити телескоп.

На думку заступника міського голови Оксани Тунік-Фриз, зміни у мережі шкіл викликають неоднозначні оцінки. "Завжди є люди, які в силу свого консерватизму з опором сприймають нововведення, хоча потім все-таки можуть змінити свою точку зору", - вважає вона. Крім того, заступник міського голови не виключає можливості окремих сил заробити політичні дивіденди.

"Однак з точки зору здорового глузду, об'єднання начальних закладів створить кращі умови для навчання і виховання дітей, їхнього розвитку і змістовного дозвілля", - наголосила вона.

За інформацією управління освіти міської ради



Категорія: Освіта та навчання | Переглядів: 1612 | Рейтинг: 4.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar