реклама партнерів:
Головна » 2019 » Червень » 27 » 27 червня. Святителя Мефодія
10:22
27 червня. Святителя Мефодія
27 червня. Святителя Мефодія Сьогодні святителя Мефодія, патріарха Константинопольського – знаного поборника християнства і захисника ікон. Мефодій жив у ІХ столітті.
Народився в заможній родині на Сицилії, рано залишив батьківську домівку й став ченцем. Святий пережив чотирьох імператорів, які були іконоборцями. За правління одного з них – імператора Феофіла – Мефодія було кинуто до ями, в якій він провів довгих сім років. До того його піддали тортурам, пошкодивши нижню щелепу – святий майже не міг їсти, лише пив воду. Але коли до влади прийшла блаженна цариця Феодора (вона була співправителькою при малолітньому імператорі Михаїлі ІІІ), Святого Мефодія було звільнено. Тоді ж у Константинополі було скликано Помісний Собор під головуванням Мефодія, на якому було поновлено шанування ікон та встановлено святкування перемоги Православ’я, яке й донині здійснюють у першу неділю Великого посту.

Дощовий день на Мефодія обіцяє сім тижнів негоди. Також цього дня освячували новий одяг, аби він захищав власника від лихого ока і різних болячок. Святому Мефодію молилися від сильного зубного болю і різних хворобах ротової порожнини.

З іменинами вітайте Володимира, Миколу, Олександра, Павла, Мстислава, Георгія.

За матеріалами Укрінформ
Фото з архіву "Чернігівського формату"




Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 462 | Теги: церковний календар, Мефодія, прикмети | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar