реклама партнерів:
Головна » 2016 » Березень » 10 » 35 мільйонів доларів на реконструкцію Чернігівської ТЕЦ
19:23
35 мільйонів доларів на реконструкцію Чернігівської ТЕЦ
35 мільйонів доларів на реконструкцію Чернігівської ТЕЦ 35 мільйонів доларів, наданих Всесвітнім банком, планує витратити Чернігівська ТЕЦ на технічне переоснащення систем теплопостачання. Про це сьогодні заявив тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора компанії «Укртеплоенерго» Олександр Корчинський, підбиваючи підсумки практично завершеного опалювального сезону. Як і чим цьогоріч обігрівали оселі чернігівців, на які новації варто чекати споживачам, знають наші кореспонденти.

Трохи більше місяця залишилося до офіційної дати завершення опалювального сезону, а Чернігівська ТЕЦ вже звітує про успішне його проходження. На підприємстві кажуть, великих аварій цьогорічна зима не принесла, палива мають вдосталь, тож споживачам турбуватись нема чого. Як і в минулий опалювальний період, обігрівали оселі чернігівців як українським, так і південноафриканським вугіллям. Нажаль, це вимушений крок: вітчизняні антрацити хоч і набагато дешевші близько — 1400 гривень за тонну, але з їх доставкою виникає купа проблем. Тож і доводиться купувати більш дороге (близько двох тисяч за тонну), але стабільніше у поставках південноафриканське вугілля.

Майбутній ремонтний період на ТЕЦ обіцяє бути гарячим. А все тому, що Всесвітній банк таки виділить кредит (на 20 років) у 35 мільйонів доларів США на проект «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання». Амбітний задум планують втілити в життя за три роки і почнуть з 2016-го. Тож новацій має бути чимало.

Втім, цьогоріч не лише модернізації варто чекати від Чернігівської ТЕЦ, а й зростання тарифів на їх послуги. За словами тимчасового очільника «Укртеплоенерго» Олександра Корчинського, зростання тарифів — річ цілком прогнозована, особливо в умовах майбутнього підвищення вартості газу. Але то, кажуть на ТЕЦ, — перспектива віддалена і раніше осені на неї чекати не варто.

Джерело: Сівер-Центр





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1040 | Теги: Чернігівська ТЕЦ, Всесвітній банк | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar