реклама партнерів:
Головна » 2016 » Березень » 1 » Ахілесова п’ята Ніжина – освіта та медицина!
21:53
Ахілесова п’ята Ніжина – освіта та медицина!
Ахілесова п’ята Ніжина – освіта та медицина! 29 лютого відбулася чергова постійна комісія міської ради з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури і сім’ї та молоді. На порядку денному було висунуто такі важливі питання: звільнення з посади футбольного тренера ДЮСШ по футболу, закупівля обладнання до міської лікарні імені Миколи Галицького, фінансовий звіт КП «Школяр» та інше.

Відвідавши чергове засідання комісії, хотілося би відмітити, що багато подій, які відбуваються проходять повз нас, але як ми можемо чогось вимагати, коли не має бажання з цим боротися. Великою проблемою взагалі будь –якого вирішення питання постає саме фінансування. Як завжди ні на що немає коштів. Але деякі речі просто приводять до шокового стану.

Усім відома КП « Школяр» звітувала на комісії про свої фінансові витрати. Виявилося, що у цього підприємства на цей рік заборгованість становить 641 тис. грин. Мало того, грошей не вистачає на найголовніше, без чого не може функціонувати підприємство: поганий посуд, відсутність нових контейнерів для перевезення продуктів. Поступають скарги з приводу одноманітного харчування, яке нібито відповідає усім нормам, але більшість порції просто викидається, діти не мають бажання це споживати. Депутат Костянтин Смалій підмітив факт, який, я впевнена, повинен зацікавити батьків: більшість товарів перевозять не в належному стані, тобто продукти не мають сто відсоткової якості. Постає питання, то взагалі навіщо підтримувати таке підприємство, яке працює у збиток та не може гарантувати якість своєї продукції? На комісії дуже активно обговорювалося це питання, виникали дискусії, але вносити зміни уже пізно. Потрібно чекати до наступного року. Виходить, що легше відкласти це питання, ніж перейти до радикальних дій. Тому хотілось би звернутися до батьків, які небайдужі до здоров’я своєї дитини, можливо вигідніше давати дитині їжу с собою до школи і бути впевненому у завтрашньому дні.

Наступне питання, яке просто не змогло тихо пройти повз ніжинців – це скандальне звільнення футбольного тренера ДЮСШ по футболу: за аморальну поведінку, а саме за пияцтво під час повернення команди після змагань, які проходили в Славутичі. Ніхто із представників навіть не намагався виправдовувати себе перед комісією. Всі, від відділу освіти до директора Тарана Ю. В. признали свою провину. Директор отримав догану та запевняв усіх присутніх, що більше такого не повториться. Як кажуть, час покаже. В кожній ситуації, потрібно шукати позитивні моменти, і навіть у цих жахливих умовах вони були: 11- річні хлопчики мають командний дух та згуртованість. Попри такі дії тренера, вони доставили його додому неушкодженим.

Хотілося би також висвітлити питання щодо фінансування медицини. Головний лікар міської лікарні імені Миколи Галицького Олександр Костирко звернувся з питанням закупівлі необхідно важливих апаратів для штучного дихання та операційних столів. На попередній сесії вирішили, що без операційних столів можна поки що обійтися ніжинцям, натомість буде закуплено апарт штучного дихання, бо він виявляється більш функціональним та може мігрувати по відділенням. Також були списані службові медичні машини, строк дії, яких нарешті підійшов до логічного завершення, і коли мимохідь прослизнуло питання про нові машини для лікарні, то вислів одного з депутатів викликав сміх крізь сльози: «Пішки повинні ходити лікарі, аби бути стрункими та здоровими.» Звичайно, можна погодитися з цим і додати, що хворих повинні переносити на своїх мужніх руках!

Загалом, більшість висунутих питань на комісію було затверджено. Та висновок можна було зробити лише один, відсутність належного фінансування дуже відображається на загальному розвитку міста, який бажає тільки кращого.

Джерело: Нежатин



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 931 | Теги: медицина, освіта, Ніжин | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar