реклама партнерів:
Головна » 2016 » Вересень » 2 » Березенко: Приватним коштом ми відновлюємо історичний іконостас для Катерининської церкви
20:57
Березенко: Приватним коштом ми відновлюємо історичний іконостас для Катерининської церкви
Березенко: Приватним коштом ми відновлюємо історичний іконостас для Катерининської церкви Народний депутат від Чернігова Сергій Березенко 1 вересня прозвітував перед чернігівцями за рік роботи на 205-му окрузі. Звітував у присутності представників ЗМІ та громади. Бажаючих поспілкуватися про річні підсумки роботи виявилося чимало – у прес-клубі «Експертна думка» практично не було вільних місць.

Звіт Березенка вийшов чималеньким і з великою кількістю цифр та показників. Є чим пишатися і навпаки – є над чим додатково працювати. Громадська приймальня нардепа опрацювала майже три тисячі звернень, а юристи – 152 судових позови. Сергій Березенко наводить цифри:

- Подано 184 депутатські звернення та направлені 4 депутатські запити до вищих керівних органів. Підготовлений 21 законопроект.

Окремим рядком стоїть підтримка чернігівських вишів. 16 березня постановою Кабміну затверджений новий статус Чернігівського педуніверситету – Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка". Виш перевели в статус класичних університетів і дали додаткові факультети, які можуть бути відкриті на базі університету. Відтак, і більша кількість студентів зможе там навчатись.

- На черзі указ Президента України про присвоєння університету статусу Національного. І я дуже сподіваюся, що Президент країни, як і обіцяв, особисто приїде на відкриття. Таким чином, ми відновили історичну справедливість, бо перший класичний навчальний заклад Чернігова збудований на території Дитинця ще Іваном Мазепою – це Чернігівський колегіум. Це був, можливо, перший в України заклад такого високого рівня. Тепер і сучасний Колегіум буде брати свій відлік з часів Мазепи і Петра І, а не святкувати сторіччя, як планувалося ще рік тому. Я прихильник того, що треба святкувати саме 300 років плюс, так логічніше.

За підтримки Сергія Березенка була реконструйована зону відпочинку «Березовий гай», там встановлені лавочки, мангали, є клумби, прокладені асфальтові доріжки.

- Хто пам‘ятає захаращеність того місця, яким воно було ще понад рік тому і як воно виглядає зараз – це суттєва різниця!

Без залучення бюджетних грошей вдалося оздоровити 780 чернігівських дітей. Це діти учасників АТО, діти з малозабезпечених сімей та інших соціально вразливих категорій населення. За гроші Ради регіонального Розвитку діти побували у дитячих таборах – у гірській частині України: Прикарпатті та Закарпатті.

Спільно з Федерацією футболу України встановлені три міні-футбольні поля – у 19-й, 27 та 29-й школах. Усі вони обладнані освітленням. Тепер можна займатися спортом на професійному рівні і в темну пору доби. Окрім цього, школи забезпечені 36 комплектами футбольних м‘ячів, необхідним інвентарем. Сергій Березенко опікується не лише спортом, також в місті оновили 11 ігрових майданчиків, а в 23-му садочку – встановили спеціальний тактильний ігровий комплекс для дітей з вадами зору. Спільно з меценатами вдалося здійснити ремонтні роботи у 26-ти садочках – це утеплення даху, ремонт ігрових майданчиків, заміна вікон тощо.

В фокусі й підтримка захисників, які боронять кордони нашої держави на сході. Їм передали 200 комплектів літньої та зимової форми. А ще ведеться інтенсивна робота з соціальної адаптації ветеранів АТО поза фронтом, надаються необхідні юридичні консультації.

За ініціативи народного депутата було виділено 15 млн грн. з екологічного фонду – на ремонт Чернігівського міського каналізаційного колектора. Нині всі відновлювальні роботи завершені і нова гілка колектора вже запущена.

- Вона з‘єднана з очисними спорудами оминаючи Десну. Таким чином, ми запобігаємо виникненню екологічної катастрофи.

10 млн грн. з Фонду регіонального розвитку виділені на добудову контактної тролейбусної мережі з мікрорайону Бойової до житлового масиву Масани. 1,9 км по вул. Козацькій вже зроблені і незабаром будуть введені в експлуатацію. Є й інші проекти – за ініціативи нардепа виділені 4 млн грн. на реконструкцію будівлі хірургічного корпусу Чернігівської обласної лікарні – це помешкання для відділення торакальної хірургії та урології.



Крім того, ремонтуються і культові споруди – зокрема, знаменита Катеринка. На ремонт фасаду храму – виділені 1,5 млн грн. Ремонтні роботи мають бути закінчені до Дня міста, зауважує Сергій Березенко.

- Є приємний сюрприз: дякуючи меценату Андрію Мацолі в кінці жовтня – на початку листопада за участі патріарха Філарета ми встановимо і відкриємо в Катериненській церкві іконостас – такий, яким він був 200 років тому. Він зараз виготовляється в Рівному тамтешніми майстрами. Я думаю, що це буде дуже серйозний крок в тому числі і для популяризації туризму в Чернігові. Це серйозна робота, на яку не пішло жодної бюджетної копійки. Це буде окрема подія, на яку я всіх обов‘язково запрошу.

Прес-служба народного депутата Сергія Березенка



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 916 | Теги: Сергій Березенко, Катерининська церква | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar