реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 2 » Біля Літнього театру відновлять водойму
10:38
Біля Літнього театру відновлять водойму
Біля Літнього театру відновлять водойму Відповідно до Програми поліпшення екологічного стану міста Чернігова на 2016-2017 роки передбачені роботи по розчищенню водойми біля Літнього театру на території Центрального парку культури і відпочинку.

Наразі водойма замулена, що провокує ріст болотної рослинності, зменшення водного плеса та подальше вторинне забруднення.

Представники громадськості та депутатського корпусу (зокрема, Романова Т., Сиропара Д., Хольченкова Н., Лебідь В. та ін.) під час обговорення питання реконструкції підтримали необхідність розчищення водойми, що було запротокольовано.

Проектом реконструкції передбачено розчищення водойми від мулу, її поглиблення, формування пологих схилів та їх засівання багаторічними травами вище рівня води. У проекті враховані екологічні, санітарно-гігієнічні, протипожежні, містобудівні й територіальні обмеження згідно діючих нормативних актів.

Вичищення мулу має проводитися великогабаритною спецтехнікою. Однак, задіяти її наразі неможливо. Перешкоджають цьому зарості в межах берегових схилів.

Згідно з результатами обстеження зелених насаджень, що проводилося відповідною комісією, для початку робіт по розчищенню водойми необхідно видалити 99 дерев.

Переважна більшість з них – самосійні чагарники нецінних порід віком в кілька років, що утворилися в результаті відсутності санітарної вирубки на даній ділянці, та аварійні дерева.

У подальшому, після поліпшення технічно стану водойми, передбачається продовжити благоустрій території навколо неї в рамках проекту реконструкції Міського парку культури та відпочинку.

Джерело: "Типовий Чернігів"



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 806 | Теги: екологія, Літній театр, водойма | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar