реклама партнерів:
Головна » 2016 » Вересень » 13 » Будинок-привид чернігівських можновладців
19:31
Будинок-привид чернігівських можновладців
Будинок-привид чернігівських можновладців У самісінькому серці Чернігова на території, яка колись належала одному із жеків, виріс суперелітний будинок на 14 квартир. Щасливими власниками зручних апартаментів у центрі міста стали імениті особи Чернігівщини, здебільшого колишні високопоставлені обласні чиновники або ж їхні близькі родичі. Та чи здогадуються вони про те, що їхній суперелітний, з підігрівом підлоги, підземним гаражем, облицьований мало не мармуром будинок де-юре висить у повітрі?

Виявилося, що будинок для чернігівського бомонду збудований із порушеннями практично всіх містобудівних норм, шляхом самозахоплення комунальної землі, за яку забудовник не заплатив ні копійки і якою продовжує користуватися безкоштовно. Виходячи з документів, які опинилися у розпорядженні редакції, горе-забудовник обдурює не лише громаду Чернігова, але й самих мешканців елітного будинку, протиправно збираючи з них гроші за його обслуговування.

Темпам будівництва позаздрить Аладін
Від самого початку і до завершення зведення багатоквартирного житлового будинку по вулиці Коцюбинського, 58-А проходило з численними порушеннями. У 2004 році будівельне підприємство ВАТ «ПМК-210» самовільно зайняло земельну ділянку розміром у 20 сотих, яка належала комунальному підприємству Чернігівської міськради «ЖЕК №2». Це аж ніяк не обурило ні представників міської ради, ні правоохоронні структури. Навпаки – будівництво елітного будинку проходило надшвидкими темпами. Настільки швидкими, що представники забудовника просто забули про виготовлення належної містобудівної документації, як то: проект землеустрою, договір оренди земельної ділянки, інженерно-технічна документація. Без цих документів проводити будівництво заборонено апріорі. Втім, це аж ніяк не зупинило ані керівника фірми Лева Сороновича, ані представників виконкому Чернігівської міської ради. Двадцятого грудня 2004 року міськвиконком спішно дозволяє ВАТ «ПМК-210» проектно-вишукувальні роботи на вже збудований і, не виключено, заселений будинок. А 31 грудня, як кажуть, «під ялинку», всього через 10 днів, виконком затверджує акт прийому в експлуатацію новобудови. Погодьтесь, таким темпам позаздрив би сам Аладін!

Кажуть, серед мешканців «будинку-привиду» такі імениті на Чернігівщині особи, як: колишній голова Чернігівської ОДА, а нині один із діючих заступників Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук, екс-заступник голови Чернігівської ОДА і екс-керівник її апарату Микола Стрілець, головний санітарний лікар Чернігівщини Микола Донець, головний лікар однієї з лікарень обласного центру Володимир Фаль, екс-голова Чернігівської обласної державної податкової інспекції Валентин Осипенко, колишній голова Чернігівської обласної ради Василь Ковальов. Щоправда, назвати цих поважних людей щасливими власниками житлової площі в центрі Чернігова важко – дорогі квадратні метри зазвичай оформлені на їхніх близьких родичів.

Перевірити правдивість інформації нескладно, адже права власності офіційно задокументовані. Зокрема, у рішенні виконкому Чернігівської міськради № 3 від 24 січня 2005 року зазначено: «... Видати свідоцтва на право власності згідно з листом ВАТ «ПМК-210» від 28.12.04 № 792 по вулиці Коцюбинського, 58-А: ...Осипенко Ользі Іванівні на чотирикімнатну квартиру №13 (за дивним збігом обставин, колишній керівник обласної податкової адміністрації також носить прізвище Осипенко, – Авт).; Ковальовій Неонілі Тімофіївні на чотирикімнатну квартиру № 14 (екс-голову Чернігівської облради звати Василь Ковальов); Мельничук Ользі Валентинівні на чотирикімнатну квартиру № 12 (колишній очільник Чернігівської ОДА – Валентин Мельничук).

Віталій НАЗАРЕНКО, фото автора продовження в газеті "Чернігівщина" №37 від 15 вересня 2016 року, zemlyaivolya



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1039 | Теги: Лев Соронович, забудова, Чернігіів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar