реклама партнерів:
Головна » 2019 » Травень » 4 » Чернігівці нарощують борги за комуналку
18:58
Чернігівці нарощують борги за комуналку
Чернігівці нарощують борги за комуналку У Чернігові тільки третина отримувачів монетизованих субсидій витратили їх на оплату комунальних послуг: борги зросли на мільйони грн!

На нараді в міській раді проаналізовано стан заборгованості за надані комунальні послуги. Стало очевидним збільшення неплатежів – так у лютому-березні зросла кількість боржників, які не платять за послуги утримання будинків, водопостачання та водовідведення. Скажімо, у комунальному підприємстві «Новозаводське» за останні три місяці заборгованість населення зросла більше, ніж на мільйон. А по комунальному підприємству «Чернігіводоканал» цього року борги зросли з 26 мільйонів гривень до 29 мільйонів. «Якщо населення не буде погашати свої борги, – заявив директор Сергій Малявко, – то «Чернігіводоканал» буде змушений передавати списки боржників до управління праці та соціального захисту населення для позбавлення субсидій. Підприємство має кредитні зобов’язання на суму майже 25 мільйонів гривень, сплачено 11, решта 14 не сплачені саме через борги населення та підвищення артості електроенергії».

«Чернігіводоканал» також буде надсилати мешканцям листи із зазначенням номерів квартир боржників. Потім ці квартири будуть відключати від каналізації.

Ростуть борги і за вивезення сміття – рівень сплати у березні становив 72 відсотки, тоді, як у січні був 98%.

На нараді в Чернігівській міській раді причинами масових неплатежів від населення назвали низьку платоспроможність людей та заклики окремих політиків у виборчий період не сплачувати за ці послуги, а також обіцянки знизити тарифи. Проте зазначалося, що у списках боржників – доволі забезпечені люди. Певно, невдовзі має відбутися організований витік інформації і прізвища цих відомих у місті людей будуть обнародувані неофіційно…

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко заявив: «Я звертаюсь до всіх чернігівців: є загальнодержавні речі, а є місцеві. Прошу зрозуміти, що неплатежі призведуть до зупинки комунального господарства міста. Сьогоднішня динаміка заборгованості вже є загрозою для питань життєзабезпечення громади. – Якщо не сплачуються рахунки за послуги, то звідки підприємствам взяти кошти на зарплату працівникам, паливно-мастильні матеріали та інше?!. Далі постає питання, якою буде якість цих послуг».

Прикро, що тільки третина отримувачів монетизованих субсидій витратили їх на оплату комунальних послуг, а дві третини …не донесли. Не думаючи про те, що в такій ситуації вони просто будуть позбавлені субсидій.

«Якщо місто не розрахується по заборгованості за надані послуги, є велика вірогідність на 99,9% того, що Чернігів не отримає ліміти газу для генеруючих кампаній і залишиться без тепла в опалювальний сезон», – завершив розмову міський голова Владислав Атрошенко.

На знімку: чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.
Василь ЧЕПУРНИЙ, фото прес-служби міської ради.
Джерело: Голос України




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 545 | Теги: Чернігів, тарифи, борги, Владислав Атрошенко | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar