реклама партнерів:
Головна » 2016 » Вересень » 24 » Чернігівська митниця передала історичні цінності до музеїв та бібліотек
20:20
Чернігівська митниця передала історичні цінності до музеїв та бібліотек
Чернігівська митниця передала історичні цінності до музеїв та бібліотек Старовинні ікони, друковані видання, монети, банкноти та предмети побуту середини позаминулого - початку минулого століття, які були вилучені чернігівськими митниками при спробах їх незаконного переміщення через кордон, віднині отримали постійне місце в українських музейних та бібліотечних закладах.

За рішенням Експертно-фондової ради з питань безоплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, Чернігівська митниця ДФС передала старовинний настінний годинник, предмети нумізматики, поштові листівки з видами древнього Чернігова та ікону «Богородиця Тихвинська» (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) чотирьом чернігівським музеям, серед яких Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник ім. М.Коцюбинського, Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній», Чернігівський історичний музей ім. В.В. Тарновського, Чернігівський обласний художній музей ім. Г. Галагана. До Чернігівської бібліотеки ім. В.Г. Короленка передали видання 1914 року з популярної математики «В царстве смекалки» Ігнатьєва Є.І. , інформація з якого і досі є цікавою для дітей та їх батьків.

Музеї з інших регіонів, а це: Вишгородський історико-культурний заповідник, Білоцерківський краєзнавчий музей, Національний музей історії України у Другій світовій війні: Меморіальний комплекс та Національний музей історії України, також отримали книги, монети, банкноти та набір з шести десертних ложок зі срібла вироблених наприкінці 19 – початку 20 століття (оцінений експертами у 14850 гривень).

У 2015 році Чернігівською митницею ДФС передано культурних та історичних цінностей на суму 199840 гривень.

За матеріалами: "Час чернігівський"





Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1175 | Теги: Чернігів, митниця, музей | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar