реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 12 » Чернігівська "Просвіта" радилася про перезавантаження, угорські злочини і мовлення до Брянська
08:55
Чернігівська "Просвіта" радилася про перезавантаження, угорські злочини і мовлення до Брянська
Чернігівська Конференція чернігівського обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка зібралася з метою вибору делегатів на черговий з'їзд Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, але, звісно, було обговорено й ряд інших актуальних питань.

Те, як на захист чернігівської "Просвіти" від намагань деяких чиновників обласної адміністрації відібрати приміщення громадської організації виступили не тільки просвітяни, але й люди та організації, що ніколи не були близько до "Просвіти", показало - "Просвіта" лишається для чернігівського громадянського суспільства базовою, "стовбуровою" організацією. Про це говорили делегати конференції Андрій Глухенький та Василь Чепурний.

Тож "Просвіта" має показати нову енергію, нове дихання - так виступали Андрій Воєдило (Ріпки), Віктор Татарин (Корюківка), Галина Сорока (Козелець), Борис Домоцький (Новгород- Сіверський), Олег Обушний (Чернігів). І за пропозицією Микола Шкурка (Ніжин) та Вячеслава Лебідя (Чернігів) конференція вирішила: вважати доцільним провести з'їзд у два етапи з тим, щоб на першому висунути кандидатури на посаду голови ВУТ "Просвіта" імені Т.Шевченка та створити робочу групу для напрацювання ідей по перезавантаженню "Просвіти". А під час другого етапу з'їзду обрати голову і виробити нову стратегію всеукраїнської організації.

Чернігівські просвітяни ухвалили ряд резолюцій - зокрема, про відповідальність Угорщини за воєнні злочини (зокрема, спалення Корюківки), про декомунізацію, про підтримку медичної реформи, про відновлення кобзарського свята на батьківщині Остапа Вересая. Їх тексти будуть опубліковані пізніше. Створено робочу групу по виробленню пропозицій щодо захисту українського інформаційного простору у північних районах Чернігівщини.

Зібрання пройшло під головуванням Олександра Шевченка, голови організації, у приміщенні "Просвіти" по вулиці Хлібопекарській, 10. Конференція обрала 10 делегатів на з'їзд Всеукраїнського Товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка.

Прес-служба чернігівського обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка











Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 959 | Теги: Чернігівщина, Просвіта, Перезавантаження | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar