реклама партнерів:
Головна » 2016 » Жовтень » 16 » Чернігівський міський голова про будівництво та протести у Березовому гаю
19:57
Чернігівський міський голова про будівництво та протести у Березовому гаю
Чернігівський міський голова про будівництво та протести у Березовому гаю Кілька сотень жителів довколишніх будинків з вулиць Доценка, Пухова, Рокоссовського та Белова 15 жовтня провели мітинг проти забудови в парку Березовий гай.
Про це повідомляв "ПіК Чернігівщина"

Сьогодні, 16 жовтня, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко висловив своє бачення щодо розвитку конфліктної ситуації на сторінці facebook
«Шановні чернігівці!
Завтра я відбуваю у відрядження, адже згідно з указом Президента представлятиму Україну в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи.
Водночас, я знаю, що чернігівців надзвичайно турбує питання можливого будівництва по вул. Пухова-Доценко.
Тому, про свою чітку позицію з цього питання я повідомлю відразу після повернення та заслуховування звітів юристів і профільних керівників.
Хочу чітко заявити, що на посаду міського голови я обраний громадою міста. Тому, апріорі, мої дії не можуть йти всупереч інтересам людей.
Якщо компромісу стосовно будівництва не буде досягнуто, я не виключаю винесення додаткового питання на сесію міської ради, засідання якої відбудеться 27 жовтня. Не цей склад депутатського корпусу виділяв земельну ділянку під будівництво, але якщо потрібно, саме наше скликання поставить крапку в цьому питанні.
Всі політичні сили закликаю бути стриманими в своїх коментарях та діях, а також уважно вивчити це питання і його історію».

Під час вище згаданого заходу паркан, який забудовник встановив на місці майбутнього будівництва, був демонтований, також за допомогою кувалди розбили урочисто закладену напередодні забетоновану капсулу, що свідчила про початок будівництва.
Також мешканці висадили молоді древа на місці будівництва, а діти малювали малюнки на тематику збереження зеленої зони.
Учасники протесту вимагають від голови ОДА Валерія Куліча скасувати розпорядження № 84 та № 449 про передачу земельних ділянок на розі вулиць Доценка-Пухова Управлінню капітального будівництва та повернути ці землі територіальній громаді міста Чернігова.

Від міського голови Владислава Атрошенка та депутатів міської ради вимагають вжити заходів для повернення земельної ділянки в Березовому гаю до власності міста. Та ухвалити рішення про створення загальноміського парку на цій території.

До жителів району приєдналися депутати Чернігівської міської ради від фракцій Демальянсу та Самопомочі. Цікаво, що депутати які були обрані від цього округу до міської ради проігнорували акцію протесту своїх виборців. Це представник партії «Наш край» секретар міськради Віктор Бистров та депутат від ВО «Батьківщина» Ірина Любухіна.

Як повідомлялося, 12 жовтня, було закладено капсулу на місці майбутнього будівництва багатоквартирного будинку - на вулиці Пухова.

Участь в церемонії взяв голова Чернігівської обласної державної алміністраціі Валерій Куліч, заступник міського голови Чернігова Олександр Ломако та військовослужбовці, яким обіцяно виділити в майбутньому будинку соціальне житло для учасників АТО.

Згідно з інформаційним стенду, встановленому на місці майбутньої багатоповерхівки, будувати будинок буде компанія «Укрсівербуд».

Замовник - управління капітального будівництва Чернігівської ОДА, якому ділянка передана в постійне користування.

Почати будівництво хочуть до кінця поточного року, а здати 120-квартирний будинок заплановано у 2-му кварталі 2018 року.

Нагадаємо, що раніше щодо цієї ділянки, розташованого фактично на кордоні з Березовій гаєм - на розі вулиць Пухова і Доценко (поруч з будинком №130 на вул. Пухова) йшлося про те, що тут планується побудувати будинки для співробітників СБУ.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 755 | Теги: Владислав Атрошенко, забудова, березовий гай | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar