реклама партнерів:
Головна » 2016 » Вересень » 20 » «Декілька слів про Чернігів» Сергія Леп’явка
10:10
«Декілька слів про Чернігів» Сергія Леп’явка
«Декілька слів про Чернігів» Сергія Леп’явка «Декілька слів про Чернігів» – таку назву має нова книга чернігівського історика Сергія Леп'явка, презентацію якої провели 19 вересня у КМЦ “Інтермецо”, повідомляє svoboda.fm

Як розповів автор, видання є популярним історико-архітектурним нарисом, у якому в формі екскурсії розповідається про найвідоміші архітектурні пам’ятки Чернігова та історичні скарби, які знаходяться у музеях міста.

«Книга чекала виходу у світ декілька років. На те, щоб вона була видана, мене підштовхнув син, який сказав: «Ми там (на Сході України) воюємо, а ви тут нічого не робите, так хоч надрукуй цю книжку». Мені довелося виконувати його наказ», - пояснив Сергій Леп’явко.

Під час презентації він висловив особливу вдячність Олегу Обушному та неназваному бізнесмену, які без вагань погодилися спонсорувати публікацію. Перщий меценат віддав належну шану авторові.

«Книжка досить цікава, особливо для тих людей, що вперше приїздять до Чернігова. Незалежно від роботи та посади, ми всі повинні дбати, щоб люди знали нашу історію. Російські історики, на жаль, забули, що першими ченцями були, до речі, наші земляки з Чернігова, Любеча, які на Афоні подвизалися. Без історії ми рухатися уперед не можемо реально», - підкреслив Олег Обушний.

Як зазначив автор, макет книги робив один з найкращих дизайнерів України.

«На обкладинках вміщено зображення Абриса Чернігова 1706 року, печатка Чернігівського дворянського зібрання, план міста 1908 року. Наклад видання, що вийшло у столичному видавництві «Кліо» - 1500 примірників. Книга щедро оздоблена світлинами відомих фотографів Чернігова та Києва з підписами англійською та українською мовами. У ній використано ілюстрації з колекцій Чернігівського історичного та художнього музеїв, заповідника «Чернігів стародавній», - повідомив Сергій Леп’явко.

В його планах – видання книг про Катерининську церкву та скарби історії Чернігова.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 903 | Теги: історія, Сергій Леп’явко, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar