реклама партнерів:
Головна » 2016 » Жовтень » 29 » Депутати міськради проголосували за будівництво нових шкіл та дитсадків у Чернігові
18:08
Депутати міськради проголосували за будівництво нових шкіл та дитсадків у Чернігові
Депутати міськради проголосували за будівництво нових шкіл та дитсадків у Чернігові Під час 12-ї сесії Чернігівської міської ради 7 скликання депутати схвалили необхідність будівництва дитячих садків та шкіл у різних районах міста Чернігова.
Зокрема, йшлося про будівництво дитячого садочка та школи в районі Бобровиця, інформує прес-служба Чернігівської міської ради.

Начальник управління освіти Василь Білогура проінформував присутніх, що у мікрорайоні Бобровиця на обліку знаходиться 1089 дітей, зокрема: 399 - дошкільного віку та 690 - шкільного віку. З них тільки 202 дитини вчиться у школі № 23, тобто майже половина всіх дітей Бобровиці вимушена їздити до загальноосвітніх навчальних закладів в інші райони міста.

Як повідомлялося раніше, 13 жовтня в Чернігові відбулися громадські слухання на тему «Доцільність будівництва дитячого садочка та школи в мікрорайоні Бобровиця», які підтримали необхідність будівництва нової школи та дитячого садочка в мікрорайоні Бобровиця, адже школа № 23 стара та не відповідає вимогам сучасного освітнього процесу, а дитсадка взагалі немає.

Василь Білогура зазначив, що у проекті міського бюджету на наступний рік будуть передбачені кошти для проектно-кошторисної документації на будівництво школи та дитячого садка в цьому районі міста.

Разом з тим, при обговоренні питання депутати внесли пропозицію включити у проект рішення й інші райони, де також існує нагальна потреба у загальноосвітніх навчальних закладах – школах та дитсадках. У тому числі мова йшла про райони Масанів, Шерстянку, ЗАЗ.

Міський голова Владислав Атрошенко при цьому підкреслив, що необхідно заздалегідь готувати проектно-кошторисну документацію на всі потрібні місту об'єкти. Це дозволить швидко діяти в усіх тих випадках, коли з'являється можливість залучити для якогось із них кошти за тою чи іншою державною програмою.

- У нас є доволі потужне представництво чернігівських депутатів у Верховній Раді, проте ми маємо йти на крок вперед і мати на руках всі необхідні проекти, а пріоритетність районів визначатиметься пізніше, - сказав він.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 734 | Теги: школи, депутати, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar