реклама партнерів:
Головна » 2020 » Лютий » 13 » До злісних неплатників за воду вперше вжили крайній захід
19:57
До злісних неплатників за воду вперше вжили крайній захід
До злісних неплатників за воду вперше вжили крайній захід 30 січня на 50-й сесії Чернігівської міської ради депутати підтримали рішення «Про заходи, спрямовані на забезпечення своєчасного розрахунку споживачів за послуги, надані комунальним підприємства «Чернігівводоканал». Воно надає право підприємству переводити найбільш злісних боржників з водопостачання "до квартири" на водопостачання "від колонки".

Починаючи з 12 лютого, після чисельних попереджень і при відсутності реакції на них, цей крайній захід на практиці вперше застосували до п’яти з 20 найбільших боржників будинку №37 по вулиці Івана Мазепи. Загальна сума боргу за холодне водопостачання в п’яти відключених квартирах станом на 12.02.2020 перевищила 40 000 грн.

У дворі, де вчора почали відключати перших боржників, водорозбірну колонку встановили ще у листопаді, коли через неплатежі боржників комунальному підприємству «Чернігівводоканал» відключали від електропостачання насосну станцію. Тоді з вини боржників постраждали всі споживачі: в тому числі і ті, хто платив добросовісно. Тож люди неодноразово вимагали, щоби підприємство впливало на винуватців цих проблем адресно, а також більш ефективно.

Підприємство наголошує, що на водопостачання від колонок переводять у найбільш кричущих випадках. Це коли за воду абоненти не платять роками, вже пройдені судові інстанції та є відповідні судові рішення, але боржники на це ніяк не реагують. Зокрема, перші відключені абоненти не тільки не почали зменшувати борг, а навіть не почали сплачувати поточні нарахування.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 436 | Теги: боржники, Чернігівводоканал, водопостачання | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar