реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 24 » Громадськість на захисті історичної спадщини
12:07
Громадськість на захисті історичної спадщини
Громадськість на захисті історичної спадщини Цими днями у Києві проходить семінар “Створення мережі захисників історичної спадщини та зелених зон”. Захід ініційований громадською організацією «Андріївсько-Пейзажна ініціатива», яка протягом багатьох років займається захистом та збереженням історичної та культурної спадщини Києва та активістами з різних міст України. Стартував форум у Національному заповіднику “Софія Київська”, де сьогодні підписали Договір про співпрацю між Києвом, Львовом, Черніговом, Одесою та Чернівцями.

Головна мета громадськості – створити та впорядкувати єдиний простір для захисту територій, які належать усім мешканцям того чи іншого міста. Зробити так, аби в Україні не допускали навіть натяку на спотворення історичних ареалів та зелених зон.

Вітаючи гостей, Генеральний директор Національного заповідника “Софія Київська” Неля Михайлівна Куковальська розповіла: “Моя найбільша мрія – аби Україну впізнавали у світі через пам’ятки. У 2000-му році, коли я тільки вступила на посаду, об’єкти заповідника були в аварійному стані. Сьогодні ж вони – головна принада столиці. Це результат щоденної праці колективу “Софії Київської” та допомоги громадськості. У першу чергу – активістів ГО «Андріївсько-Пейзажна ініціатива». Ось що буває, коли за справу беруться фанати своєї справи. Бажаю захисникам історичної спадщини та зелених зон у жодному разі не зупинятися на боротьбі, продовжувати долати нігілізм та непрофесійність можновладців, виступати з законодавчими ініціативами. Будемо прагнути неможливого, щоб досягти максимального”.

Джерело: "Софія Київська"





Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 807 | Теги: історична спадщина, архітектура, Софія Київська | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar