реклама партнерів:
Головна » 2017 » Січень » 6 » Гуртожитки для чернігівських переселенців отримують нову техніку
21:25
Гуртожитки для чернігівських переселенців отримують нову техніку
Гуртожитки для чернігівських переселенців отримують нову техніку Для жителів пошкодженого гуртожитку з вул. Попудренка, 16, які заселяться до гуртожитку Чернігівського національного технологічного університету по вул. Ціолковського, 14, сьогодні завезені 2 пральні машини. У цьому гуртожитку ремонтується і готується для заселення постраждалих чернігівців 5-й поверх.

тан підготовки кімнат цього гуртожитку до заселення мешканців пошкодженого будинку перевірив сьогодні заступник міського голови Олександр Ломако. Разом з ним дослідити виконання ремонтних робіт у приміщенні цього гуртожитку приїхали начальник управління квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради Михайло Католик та начальник управління капітального будівництва міськради Анатолій Дзядзько.

Олександр Ломако прокоментував ситуацію з розселенням мешканців зруйнованого гуртожитку:

- У зруйнованому будинку по вул. Попудренка, 16 загалом проживало 219 осіб. На даний момент у готелях «Придеснянський» та «Профспілковий» проживає по 31 людині, всього 62 особи. Всі інші розселені по гуртожитках або інших тимчасових помешканнях.

У гуртожитку Чернігівського національного технологічного університету проживатиме орієнтовно 88 осіб. Міська влада взяла на себе зобов’язання зробити ремонт у кімнатах 5-го поверху і приблизно до 10-го січня роботи мають бути завершені: ремонт кімнат, коридору, санвузла.

Плануємо з 10 по 13 січня заселити до цих кімнат людей, звільнити готелі, тому що це досить накладно для бюджету міста. І фактично питання з тимчасовим житлом для постраждалих мешканців буде вирішено.

Олександр Ломако також розповів, що ситуацію з розселенням людей постійно контролює міський голова. Він особисто інспектував стан всіх гуртожитків напередодні Новорічних свят.

Заступник мера зазначив, що міська влада буде сплачувати за проживання людей у цьому гуртожитку. Сьогодні ж за дорученням міського голови закуплені 2 пральні машини за небюджетні кошти. Він підкреслив, що міська влада має можливість залучати небюджетні кошти, адже благодійники відгукнулись на прохання міста і передають кошти на спеціальний рахунок, відкритий Благодійним фондом «Поліський Оберіг» для допомоги жителям зруйнованого будинку.

По інших гуртожитках питання щодо забезпеченості всім необхідним також більш-менш вирішено. Так, закуплені 2 кухонні плити: за кошти управління освіти міської ради та за позабюджетні кошти. Усі запити людей щодо побутових питань і надалі поступово будуть вирішуватись у робочому режимі, - запевнив Олександр Ломако.

- Головне на сьогодні – розселити всіх мешканців зруйнованого гуртожитку, щоб вони обживались, і якщо у людей буде виникати ще якась нагальна потреба, будемо шукати можливість її вирішити, - сказав заступник міського голови. На сьогодні всі мешканці зруйнованого гуртожитку змогли забрати всі необхідні їм речі, й навіть габаритні, такі, як шафи, ліжка, телевізори та інші.

Олександр Ломако також повідомив, що будинок по вул. Попудренка, 16 наразі під арештом, йдуть слідчі дії: "За час після аварії відбулось декілька засідань відповідної комісії по цьому будинку та іншим аварійним будинкам у місті. 12 січня члени комісії мають доповісти міському голові позицію стосовно цього будинку, є 3-4 варіанти. І саме 12 січня ми спільно будемо приймати одне з рішень".

Довідково:
За інформацією депутата Чернігівської міської ради, представника Благодійного фонду «Поліський оберіг» Регіни Гусак, від небайдужих громадян та юридичних осіб до Благодійного фонду «Поліський оберіг» надійшли пожертви на суму 34227 грн.

З них на сьогодні витрачено 31969,87 грн. Для переселенців придбані:
- плита електрична - 5482,92 грн (гуртожиток будівельного ліцею ),
- будівельні матеріали - 6177,36 грн (гуртожиток будівельного ліцею ),
- водонагрівач – 3171,59 грн (гуртожиток ліцею побуту ),
- пральні машини – 2 шт. - 17138 в гуртожиток ЧНТУ по вул. Ціолковського, 14.

За матеріалами прес-служби Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 836 | Теги: переселенці, гуртожиток, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar