реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 4 » інтернет-шахраї вигадали нову схему. Фото
14:34
інтернет-шахраї вигадали нову схему. Фото
інтернет-шахраї вигадали нову схему. Фото Жертвою зловмисників стали кілька чернігівців, які на одному з Інтернет-аукціонів висловили бажання придбати валюту.

До Чернігівського відділу поліції надійшла інформація про виявлення касиром одного з банків Чернігова кількох фальшивих стодоларових купюр, які клієнт приніс для обміну. До банку виїхала слідчо-оперативна група Чернігівського відділу поліції.

Правоохоронці встановили, що чернігівець прийшов до банківської установи, аби обміняти 1000 доларів США. При перевірці їх дійсності касир виявила підробку. Зі слів власника фальшивок, долари він придбав у Чернігові в невідомої жінки під супермаркетом. Перед цим чоловік зареєструвався на офіційному сайті державної фінустанови та розмістив оголошення про намір купити 1000 доларів, вказавши прийнятний для нього курс. Невдовзі на оголошення відповіла жінка, яка запропонувала потрібну суму.

Продавець і покупець зустрілися біля торговельного закладу й провели обмін. Клієнт оглянув долари - вони виглядали як справжні і сумнівів у своїй дійсності не викликали. Підробка розкрилася лише в банку, куди чоловік прийшов їх міняти. Десять 100-доларових банкнот вилучені поліцією та направлені на експертизу.

Подібний випадок вже не перший в Чернігові. Місяць тому жертвою валютних аферистів став ще один чернігівець, який таким же чином купив 500 фальшивих доларів.

Слідчим відділом Чернігівського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей) - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Досудове розслідування триває.

Поліція попереджає і застерігає!
Шановні громадяни! Аби уникнути неприємностей при обміні валюти та не втратити свої заощадження - здійснюйте операції обміну виключно в банківських установах.


За інформацією сектору комунікації
поліції Чернігівської області








Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 811 | Теги: долари, поліція, інтернет-шахраї | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar