реклама партнерів:
Головна » 2019 » Травень » 6 » Катальпи повертаються!
17:38
Катальпи повертаються!
Катальпи повертаються! Жителі Чернігова й представники ЗМІ запитують, як перезимували катальпи (нагадаємо, що ці деревця в декоративних ящиках зявилися в Чернігові в травні минулого року) та коли вони повернуться на вулиці міста? За словами інженера садово-паркового господарства Ольги Відковської, катальпи перезимували добре й вже потихеньку відновлюють листя. Планується вивезти їх на вулиці обласного центру вже в найближчі дні, повідомляє КП "Зеленбуд".

Щодо місць, в яких будуть встановлені ці рослини, то побачити катальпи можна буде там же, де й минулого року: на пр. Миру біля «Будинку книги» та на перехресті біля Головпоштамту, на перехресті пр. Миру та вул.Коцюбинського, а також на вул.Серьожникова.

- Ці красиві деревця в дерев’яних ящиках ми плануємо розміщувати там, де через певні обставини важко зробити озеленення традиційним способом – висадивши рослини у відкритий грунт, - пояснює директор КП «Зеленбуд» Роман Старіков. – Зокрема, там прокладені підземні комунікації або, навпаки, росту звичайних дерев заважають чи то лінії електромереж, чи то якісь будівлі, широка пішохідна частина вулиці або необхідність розширити місце для паркування автомобілів.

Збільшувати кількість катальп на вулицях Чернігова працівники КП «Зеленбуд» поки що не планують.
На фото ви можете побачити, як виглядає кількарічне деревце, що росте в природних умовах.



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 578 | Теги: Чернігів, Зеленбуд, катальпи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar