реклама партнерів:
Головна » 2016 » Жовтень » 2 » Літературно-мистецьке свято «Седнівська осінь» на Чернігівщині
19:28
Літературно-мистецьке свято «Седнівська осінь» на Чернігівщині
Літературно-мистецьке свято «Седнівська осінь» на Чернігівщині У суботу, 1 жовтня, селище міського типу Седнів став культурним центром Чернігівської області. З центру Седнєва і до самої садиби Лизогубів було припарковано майже стільки автомобілів, скільки було помічено біля стадіону у Чернігові, коли виступав гурт «Океан Ельзи». Автівки стояли у декілька рядів, їх залишали саме на зеленій зоні.

Такий собі «коридор залізних коней» показував немісцевим куди йти. І це триває вже 12-й рік, бо у Седневі щороку проходить Всеукраїнське літературно-мистецьке свято «Седнівська осінь».

У цьому році біля Георгіївської церкви просто неба було відкрито музейну «вуличку», а також встановлено пам’ятний знак на місці колишньої малярні, у якій колись Тарас Шевченко малював свої картини (тоді він гостював у садибі Лизогубів).

Участь у літературно-мистецькому святі взяли:

письменники Василь Шкляр, Юрій Мушкетик та Іван Драч;
головний диригент Національної академічної хорової капели «Думка», народний артист України Євген Савчук;
народний художник України, академік Національної академії мистецтв України Василь Перевальський;
академік Микола Жулинський;
український скульптор, голова Національної спілки художників України Володимир Чепелик;
художній керівник Національного оркестру народних інструментів, народний артист України Віктор Гуцал;
народний артист України Валерій Буймістер тощо.

Територіальні громади Чернігівської області також завітали до Седнєва, щоб теж взяти участь у виставці робіт ручної роботи, заповідників та музеїв.

Разом із тим колектив Чернігівської районної лікарні пригощав охочих кулішем та іншими наїдками. Вони зварили близько 250 літрів козацького кулішу, узвару мало вистачити на тисячу людей.

Присутні на ярмарку могли відчути себе немов «у тій епосі». Тим паче, що навіть двійник Тараса Григоровича блукав ярмарком, а всі охочі фотографувалися з ним. Хоча на справді це був Станіслав Новак, який переміг у конкурсі двійників.

Окрім містечка майстрів глядачів розважали й музичні колективи, що виступали на сцени. Зокрема, духового оркестру Ріпкинського районного будинку культури, зразкового циркового колективу «Юність» Макошинського будинку культури з Менського району тощо.

Зауважимо, що кожен, хто відвідав вчора Седнів, побачив там щось своє. Хтось захоплювався музейними експонатами, хтось – ярмарком майстрів, а дехто завітав до Седнєва, щоб просто прочитати один одному вірші. Зокрема, учасники безкоштовних курсів української мови також завітали до Седнєва та влаштували свій власний імпровізований літературний день.

Нагадаємо, що «Седнівську осінь» вже багато років організовує обласна влада та Національна Спілка художників України, що має у Седневі постійну майстерню.

За інформацією pro.cn





Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1074 | Теги: Осінь, Лизогуби, Седнів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar