реклама партнерів:
Головна » 2016 » Вересень » 14 » Маршрутна мережа Чернігова буде оптимізована за рахунок приміських перевезень
20:32
Маршрутна мережа Чернігова буде оптимізована за рахунок приміських перевезень
Маршрутна мережа Чернігова буде оптимізована за рахунок приміських перевезень Як забезпечити автобусне сполучення Чернігова з приміськими дачними масивами – про це та інше говорили 13 вересня на засіданні Координаційної ради облдержадміністрації по організації пасажирських автоперевезень в області.

Наразі діють більше 10 автобусних маршрутів з Чернігова до районів садово-городніх масивів. Свого часу вони були організовані виконавчим комітетом Чернігівської міської ради на прохання містян і жителів приміських сіл.

У зв’язку з тим, що такі маршрути суперечать статті 7 Закону України «Про автомобільний транспорт», міська влада планує виключити їх з мережі міських автобусних маршрутів загального користування або змінити на інші з грудня цього року.

Мова йде про автобусні маршрути: № 1 «вул. Захисників України – Дачі (Ст. Білоус)», № 2 «Дитячий світ – Дачі (Рівнопілля)», № 2-а «Залізничний вокзал – Психоневрологічна лікарня», № 3 «Епіцентр – Дачі (Киїнка)», № 5 «Дитячий світ – Дачі (Новий Білоус)», № 9 «Лікеро-горілчаний завод – Дачі (Жавинка)», № 16 «Залізничий вокзал – Дачі (Вознесенське)», № 17 «КСК – Дачі (Новоселівка)», № 18 «Дитячий світ – Дачі (Рудка)», № 22 «вул. Захисників України – Дачі (Рівнопілля)», № 22-а «вул. Захисників України – Дачі (Рівнопілля, через вул. Кільцеву)», № 36 «Епіцентр – Дачі (Жавинка)», № 46 «вул. Захисників України – Дачі (Березанка)» та № 47 «Хімволокно – Дачі (Якубівка)».

Аби люди як і раніше могли зручно добиратися до своїх дачних ділянок, планується створити нові або змінити існуючі приміські автобусні маршрути на відповідних напрямках.

– Маємо виважено підійти до цього питання і в межах законодавчого поля прийняти такі рішення, які оптимально врахують інтереси наших жителів, – наголосив начальник Управління промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації Сергій Меженний.

Під час засідання були розглянуті пропозиції щодо змін маршрутної мережі області і міста, надані членами Координаційної ради та безпосередньо перевізниками.

Аби максимально врахувати думку і потреби людей, учасники обговорення вирішили порадитись з громадськістю. Відтак, зазначене питання облдержадміністрація винесе на громадське обговорення після того, як Чернігівська міська рада затвердить нову мережу міських автобусних маршрутів загального користування.

Відповідна інформація про формування приміської мережі з урахуванням вимог законодавства буде розміщена на офіційному сайті облдержадміністрації та поширена в засобах масової інформації. Свої пропозиції щодо її оптимізації громадяни зможуть надсилати Управлінню промисловості, транспорту і зв’язку облдержадміністрації для вивчення та опрацювання.

За результатами отриманих пропозицій можуть зазнати змін розклади і маршрути деяких міських рейсів, оптимізуються розклади руху і приміських автобусів. Розглядається також доцільність створення додаткових приміських маршрутів.

Крім того, члени Координаційної ради обговорили ряд питань щодо внесення змін у розклад виконання рейсів Носівка – Пустотине, Чернігів – Жеведь, Чернігів – Клюси, Корюківка – Чернігів (через Мену), Чернігів – Макошине, закриття рейсів Н-Сіверський – Бучки.

Також учасники засідання рекомендували обласній державній адміністрації розірвати договір на обслуговування маршруту Ніжин – Ічня (через Вишнівку) та виставити даний маршрут на конкурс.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 836 | Теги: дачі, Чернігів, автобуси | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar