реклама партнерів:
Головна » 2019 » Червень » 10 » На Трійцю Мена стане центром гончарного мистецтва
21:04
На Трійцю Мена стане центром гончарного мистецтва
На Трійцю Мена стане центром гончарного мистецтва За тиждень Мена прийматиме гостей на Троїцькому ярмарку. Вже другий рік поспіль святкування розпочнеться напередодні, у суботу, відколи стартує фестиваль гончарного мистецтва «Куманець». Фішкою фестивалю стане виставка Ceramic Art Zoo. Про це Сусідам.City розповіла начальник відділу культури Менської міської ради Світлана Шелудько.

І виліпити глечик, і продати, і спіймати
Фестиваль гончарного мистецтва «Куманець» та виставка Ceramic Art Zoo розпочнуться в суботу на центральній площі міста з 10.30. Тут же продаватимуть вироби майстрів гончарного мистецтва.

З 11.00 стартують майстер-класи від знаних в Україні майстрів гончарного мистецтва. Бажання відвідати фестиваль у Мені вже виявили гончарі зі Львова, Тернополя, Кременчука, з Чернігівщини, Київщини, Харківщини, Сумщини.

Одним словом, подивитися буде на що. І заодно повчитися, бо усі бажаючі зможуть власноруч виліпити виріб і навіть тут же його продати.

На завершення суботнього фестивального дня відбудуться креативні конкурси: сміливці зможуть позмагатися у майстерності виліпити глечик із зав’язаними очима і навіть підкинути й спритно його спіймати.

Покуштують куліша і розважаться
У неділю, 16 червня, святкування розпочнуться о 10.00 святковою ходою за участю сільських колективів і гончарів – від Центру культури та дозвілля молоді до ярмаркового містечка на центральній площі міста.

Затим події розгортатимуться як у калейдоскопі: презентація творчих колективів, урочисте відкриття фестивалю і ярмарку, виставка-конкурс Ceramic Art Zoo, початок роботи фестивалю української кухні «Менський казан», майстер-класи від гончарів, конкурси гончарного мистецтва. На свято приїдуть і гості з польських міст-побратимів нашої Мени.

Паралельно працюватимуть дві сцени. На дитячій, зокрема, відбуватимуться вистави й спортивні змагання та ярмаркові розваги, будуть конкурси й призи. Організатори ярмарку обіцяють, що жоден із учасників без подарунка не залишиться.

О 13.00 на гостей свята чекає куліш від мера, а о 14.00 – нагородження переможців та учасників конкурсу Ceramic Art Zoo.

Молодь захотіла Пупса
Насиченою обіцяє бути й вечірня ярмаркова програма. О 17.00 розпочнеться випалювання великої скульптури-ребуса з фігурок тварин. Той, хто зможе розгадати головне завдання, отримає суперприз від гончаря зі Стольного Олега Луцука.

З 20.00 розпочне виступ український музичний гурту «Надихай» із Києва. На прохання молоді міста розважати публіку запросили чернігівського ді-джея Пупса.

З 22.00 стартує вогняне шоу від гончарів та молодіжна дискотека.

Ще одна фішка від організаторів: можливість політати над Меною на повітряній кулі. Щоправда, за гроші.

Джерело: susidy.city



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 601 | Теги: гончарі, мена, трійця | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar