реклама партнерів:
Головна » 2019 » Травень » 29 » Найкращі книги 2018 року відзначили у бібліотеці ім. М. Коцюбинського
08:32
Найкращі книги 2018 року відзначили у бібліотеці ім. М. Коцюбинського
Найкращі книги 2018 року відзначили у бібліотеці ім. М. Коцюбинського Лауреатів конкурсу «Книга року-2018» нагородили у центральній міській бібліотеці ім. М. Коцюбинського. Цього року відбувся двадцятий, ювілейний конкурс. Уперше кращі книги в Чернігові визначили 1999 року, тоді участь у конкурсі взяло 9 авторів. Цього року їх 27, 21 з яких стали лауреатами.
«За двадцять років існування конкурсу лауреатами «Книги року» стало 167 авторів, було проведено 415 презентацій», – розповіла секретар журі, заступник директора Чернігівської міської ЦБС Людмила Харитончик.
Цьогоріч кращих з кращих визначили у семи номінаціях: «Наукова література», «Публіцистика», «Проза», «Поезія», «Література для дітей та юнацтва», «Гумор», «Видавець року».
У номінації «Наукова література» перше місце посіла книга відомих чернігівських істориків С. Бутка та С. Горобця «Усвідомлення Голодомору 1932 – 1933 рр. Чернігівщина». На другому місці ще одне дослідження про трагічні сторінки української історії – «Долі репресованих земляків (упорядник Н. Коса). На третьому місці книга Л. Лавріненко «Охорона здоров’я на Чернігівщині (1960 – 1980)».
У «Публіцистиці» переможцями стали В. Михайленко за книгу «Підбитий журавель або Забутий талант» про долю письменника та етнографа Петра Кузьменка (перше місце). Друге місце посіла праця С. Бельмана «Продолжая разговор…». Третє місце поділили між собою книги В. Щербоноса «Браво, маестро!» та О. Брика «У вирі життя».
У номінації «Проза» на першому місці одразу дві книги відомої письменниці та літературознавця Ганни Арсенич-Баран «Муська. Історія одного життя» та «Радуйся, Невісто Неневісная». Друге місце посіла книга М. Будлянського «Час рікою пливе». Третє місце поділили одразу два лауреати: О. Забарний «Зорепад над Калюжинцями» та С. Камишна-Терещенко «Таємниці жіночої душі».
У «Поезії» перше місце посіли В. Громова зі збіркою поезій «Автобіографія душі» та М. Будлянський із книгою «Смак пізнього яблука». На другому місці С. і Т. Дзюби «Дощ із твоїми очима». На третьому місці – книга О. Мамчич «Амплітуда любові».
Номінація «Гумор» цього року має двох лауреатів, які поділили третє місце: М. Сушко «У полоні часоплину» та В. Грищенко «Жартівливе перевесло».
У номінації «Література для дітей та юнацтва» друге місце посіла книга Л. Карпенко «Краю мій». Третє місце поділили Т. Пакалюк «Як один нахаба схожим став на жабу» та Л. Шутько «Як подружитися з Часом?».
Заохочувальну премію отримав наймолодший учасник конкурсу О. Білогура за книгу «Часточки душі».
У номінації видавець року відзначено видавництво «Десна Поліграф» в особі його директора Олега Єрмоленка. «Понад половина книг-переможців конкурсу видана нашим видавництвом. Без ваших книг і самого видавництва б не існувало», – зазначив Олег Єрмоленко, звертаючись до авторів. Спеціальним дипломом від видавництва «Десна поліграф» відзначено С. Коваля за багаторічну працю на літературній ниві.
«Приємно, що більшість письменників Чернігівщини пише українською. Ви – провідники української духовності. Ви тримаєте мовний фронт, а це зараз дуже важливо», – зазначила у вітальному слові директор Чернігівської міської ЦБС, голова журі конкурсу, Людмила Зіневич.
Усі книжки лауреатів конкурсу передані до Чернігівської міської ЦБС, тож ознайомитися з новинками зможуть усі бажаючі.

Олена Терещенко, Чернігів.













Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 785 | Теги: книга року, Чернігів, музей Коцюбинського | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar