реклама партнерів:
Головна » 2019 » Червень » 28 » Наймолодшому Герою з Подесення
17:57
Наймолодшому Герою з Подесення
Наймолодшому Герою з Подесення Війна, яку на Українську Землю навесні 2014 року приніс московитський окупант, більше 4 тисяч мужніх синів вже вирвала з лав оборонців держави. Серед загиблих та померлих від поранень значиться і п’ять достойників Новгород-Сіверщини, повідомляє "Правий берег Десни".

Над старовинним містечком Подесення знову лунала «Пливе кача…». В день свята Конституції України – 28 червня 2019 року в Новгороді-Сіверському на ознаку вдячності громадян найпівнічнішого району Чернігівщини відкривали меморіяльний знак. Громада вшановувала загиблого на фронті 9 листопада 2018 від кулі ворожого снайпера Івана Вороб’я. Прибули представники родини молодого Героя, вчителі Дігтярівської школи на чолі з директоркою Наталкою Чмихун та сільським головою Тетяною Школьною. Присутній Сергій Сергієнко, депутат Чернігівської обласної ради.

Найповажнішу частину українського суспільства – ВОЇНІВ ЗС України представляють військовослужбовці Новгород-Сіверського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Відтепер, поруч із символами на честь Героїв московитсько-української війни стоятиме дошка 19-річного юнака з Мазепиного села Дігтярівки. Як повага та пам’ять. Від тих, хто живі і кого вже 6 рік рятують українські бійці ЗС України та інших формувань на фронті. Захищають своїми життями країну від останньої на Землі «імперії зла» – путінської Росії.

Про символічність дня Конституції України у відкритті Знака мужньому земляку говорив з нагоди події на мітингу в урочистому слові міський голова Олег Бондаренко. Дякували за подвиг загиблим присутні на заході тво голови рда Руслан Веремієнко, керівник осередка воїнів-учасників АТО Іван Мельник, керівник районної організації воїнів-учасників війни в Афганістані Іван Шульга, гості з Городнянщини, які представляли учасників війни та осередок ГО «Єдина родина Чернігівщини».

З особливою повагою новгород-сіверці та жителі сіл, де виросли загиблі Герої, слухали душевний виступ Віри Бондаренко – матері капітана ЗС України, павшого смертю хоробрих на фронті у серпні 2014 року.

Знак Івану Вороб’ю постав на майданчику, де встановлено безіменний обеліск загиблим новгород-сіверцям – учасникам Другої світової війни і де досі вже стояли чотири символи Героям війни проти московських загарбників (2014-2019 років). Сподіваймось, що вони не дадуть нинішнім поколінням сіверців забути про ціну мирного неба та свободи. А відкривала меморіяльний символ пам’яті про мужнього Івана Вороб’я його рідна бабуся Марія Тихонівна Воробей з молодшими братиками Іванка – Сашком та Павликом. Лунала «Пливе кача…» А люди плакали.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 651 | Теги: меморіал, Новгород-Сіверщина, АТО | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar